Es reactiva el centre de vacunació i 54 persones ja tenen la tercera dosi

El centre de la plaça de braus es va reactivar ahir per a primers i segons vaccins

El centre de vacunació va reprendre ahir l'activitat.saas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre de vacunació de l’antiga plaça de braus es va reactivar ahir per inocular primeres i segones dosis de la vacuna. A qui rebia la primera punxada se li va administrar Moderna, mentre que les segones van ser d’AstraZeneca. En paral·lel s’estan punxant terceres dosis als col·lectius més vulnerables i el Govern va informar ahir a a la tarda que ja se’n havien posat 54. L’actualització facilitada va afegir que les primeres dosis s’aproximen a les 60.000 (50.926 concretament) i que es freguen les 45.000 segones dosis (44.993).

Quant a la situació epidemiològica, els casos actius eren ahir 55, un més que dimecres. El nombre de persones contagiades pel virus des de l’esclat de la pandèmia s’enfila a les 15.052 després de la suma de sis nous positius les últimes hores. Les altes són 14.867 i 130 persones han mort a causa de la malaltia.

Pel que fa a la pressió hospitalària, ahir no s’havia produït cap variació: tres persones seguien ingressades a planta de l’hospital i una a l’UCI sense requerir ventilació mecànica.

D’altra banda, la junta de presidents va acordar ahir la celebració d’una sessió de consell el 9 de setembre en què es votarà la pròrroga sol·licitada pel Govern per mantenir la potestat d’aplicar restriccions per frenar la pandèmia. La proposta és que s’allargui un parell de mesos, fins a mitjan novembre.

DEFENSA DE LA SEGURETAT DELS FÀRMACS EN NENS

El ministeri de Salut va organitzar ahir una reunió informativa dirigida al col·lectiu mèdic per informar-lo dels criteris de vacunació dels adolescents entre 12 i 15 anys que va estar liderada pels assessors del Govern en aquesta matèria, els doctors Antoni Trilla i Federico Martinón. Els experts van defensar la seguretat de les vacunes en l’edat pediàtrica i també van abordar altres aspectes com ara la càrrega de la malaltia en els infants. El Govern ja ha obert les inscripcions per vacunar-se entre aquest grup d’edat i l’ha convocat per al 9 de setembre, quan arrenca el curs. Podrien vacunar més dies si hi ha la necessitat.

tracking