Educació

La violència de gènere a les escoles preocupa el Govern

Implementarà aquest curs tallers per preveure aquesta conducta, així com l’assetjament a les aules i la igualtat de gènere a l’alumnat

El pati de l'escola Ciutat de Valls.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha tret a licitació el contracte per a la preparació i dinamització de tallers de prevenció de la violència de gènere; l’assetjament escolar i la igualtat de gènere a l’alumnat de les escoles del Principat. La implementació dels tallers es realitzarà sota la supervisió dels ministeri d’Educació i Afers Socials. Els objectius generals dels tallers són proporcionar en l’alumnat coneixements bàsics sobre les temàtiques tractades, generar un espai de reflexió conjunta, donar eines per adreçar les temàtiques tractades i prevenir conductes no desitjades.

Respecte als objectius específics, es vol ajudar els alumnes a reconèixer quan s’està produint una situació de violència de gènere, a donar-se dels elements que identifiquen una situació de violència de gènere en l’àmbit de la parella, a identificar els diferents tipus de maltractaments i a identificar quins són els mites del amor romàntic i quins tenim interioritzats. També es vol donar eines a l’alumnat perquè sàpiga aprofundir en unes relacions afectives lliures, respectuoses i sense violència de gènere.

Altres objectius són donar recursos crítics a l’adolescència per detectar continguts sexistes i violents, oferir conceptes bàsics en relació als rols i les conseqüències de l’assetjament, dotar d’eines l’alumnat per prevenir i fer front a l’assetjament escolar, proporcionar a l’alumnat un marc teòric i un espai de debat i anàlisi sobre els conceptes d’igualtat i discriminació, i aprofundir en els conceptes i pràctiques entorn a la desigualtat de gènere.

El taller de prevenció de la violència de gènere va dirigit a alumnes de 13 anys, el de prevenció de l’assetjament escolar als de 14 i el d’igualtat de gènere als de 15.

tracking