Infraestructures

Catalunya cedeix al Govern el lideratge de la promoció de l'aeroport de la Seu

Gavín assegura que la captació d’operadors i rutes pertoca principalment a l’executiu

Jordi Gallardo i Damià Calvet a l'aeroport.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins de la gestió compartida a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell entre el Govern i la Generalitat de Catalunya, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de l’executiu català, Isidre Gavín, va afirmar en declaracions al Diari que la promoció turística de l’aeroport és, en bona part, competència de l’executiu del Principat. “En aquest terreny tenim preferència que el lideratge sigui del Govern andorrà”, va assenyalar l’alt càrrec català i expresident de la Diputació de Lleida. “Nosaltres tenim més responsabilitat en tot el que fa referència a la gestió i la inversió de la infraestructura, però el que fa referència a la captació de rutes i operadors nosaltres acompanyarem el Govern andorrà, que ha de tenir un lideratge major que el nostre”, va afegir el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

Tot i que l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell es troba en territori català, Gavín va declarar que “a ningú se li escapa que juga un rol estratègic per al Principat”, raó per la qual assegura que mantenen contactes “regulars i permanents a diferents nivells”. El responsable de les infraestructures de l’executiu català va afegir que “anem de la mà amb un esperit de col·laboració molt important”.

A més, amb relació a l’activitat turística, Gavín va augurar que “hi haurà bones notícies durant aquest semestre”, ja que va sostenir que “abans d’acabar l’any es concretaran nous serveis comercials”. El secretari d’Infraestructures de la Generalitat va asseverar que “tenim constància que hi ha diversos operadors interessats en operar a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell”.

Malgrat això, va mostrar-se reticent a donar noms perquè “quan determinats projectes s’anuncien i no s’acaben d’implementar en el calendari generen una percepció negativa”, va assenyalar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del govern català. En qualsevol cas, sí que va reconèixer que la proposta d’Air Nostrum, la filial d’Iberia, de connectar la Seu d’Urgell amb Madrid, “és una de les rutes més viables” que hi ha sobre la taula de l’aeroport.

Concurs imminent a La Seu

D’altra banda, cal recordar que aquesta setmana el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va deixar entreveure que el Govern està a punt de convocar el concurs per a l’adjudicació de les companyies que operaran a partir d’aquest hivern. “Voldria ser moderadament optimista perquè anem pel bon camí. Ens hem marcat que aquesta temporada d’hivern hi pugui haver vols. I estem treballant perquè sigui així i en les properes setmanes farem passos decidits amb l’objectiu que a l’hivern puguem tenir els primers vols comercials amb Madrid”, va manifestar Gallardo.

Volar a Madrid “és el que està més madurat respecte als plans de negoci que van presentar les diferents companyies. La posada en marxa d’una connexió segurament motivarà que les altres puguin ser més fàcils d’implementar”, va declarar

tracking