Un home de 86 anys que va morir a casa és la víctima 130 de la Covid

Les proves posteriors a la seva mort van confirmar el contagi amb el virus

Un furgó de serveis funeraris a l'Hospital de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 86 anys, que va morir a casa seva, és la víctima número 130 a Andorra des de l’inici la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2. La policia va trobar-lo dissabte passat al seu domicili després que la família els donés l’avís perquè no els contestava al telèfon ni responia a cap senyal.

L’home de 86 anys vivia sol, però la família portava un seguiment del seu estat amb trucades i alguna visita. D’ençà d’una d’aquestes trucades, aquesta persona no contestava i la família donà avís a la policia perquè fèssin el servei d’anar al seu domicili i comprovar si es trobava bé.

Una patrulla del cos de policia es va apropar a casa seva i després d’accedir al domicili van trobar el cadàver de l’home, segons va informar el mateix cos. Va ser en la prova per a esbrinar les causes de la defunció quan les anàlisis van concloure que havia mort degut a la Covid. Així, aquesta persona és la víctima número 130 de la pandèmia a Andorra. Una letalitat del virus que se situava la setmana passada en el 0,9%. De fet, les morts provocades per la crisi sanitària s’han estabilitzat des del passat mes de maig. L’actualització del 3 de maig apuntava que hi havia 127 víctimes mortals del virus a Andorra des de l’inici de la crisi i ara la xifra se situa en 130. És a dir, en quasi quatre mesos han mort quatre persones. Unes dades que deixen enrere els pics de les darreres onades.

De fet, en l’actualització de les dades Covid que fa el Govern es va poder veure ahir com se superaven els 15.000 contagiats pel virus des del principi de la pandèmia. En detall, han contret la malaltia a Andorra un total de 15.002 persones, mentre que s’han donat 14.770 altes. Les defuncions són les citades 130. Ahir hi havia 102 casos actius, quatre dels quals estan ingressats a planta i 2 a l’UCI de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Aquestes dues persones que romanen a l’UCI ho fan ja sense ventil·lació mecànica.

LA VACUNACIÓ GENERAL ES REPRENDRÀ EL 2 DE SETEMBRE

La campanya de vacunació contra el SARS-CoV-2 es reprendrà per a la població en general el proper 2 de setembre, data en què coincideixen moltes administracions de segones dosis, segons van apuntar ahir fonts del Govern. Així mateix, aquell dia també s’ha citat persones que no van poder ser localitzades o que no estaven disponibles per una causalitat de diversos orígens perquè els siguin administrades primeres dosis. La vacunació, no obstant això, no s’atura pel que fa al personal sociosanitari i avui mateix s’administraran segones dosis al centre de salut de Sant Vicent d’Enclar. Pel que fa a les dades generals, el Govern va informar ahir que des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 95.857 vacunes –50.924 primeres dosis i 44.933 segones–.

tracking