La Seu promociona la devolució de l'IVA per als clients andorrans

L’ajuntament inicia una campanya entre els comerços perquè facilitin el ‘tax-free’

Tres vianants passegen pel carrer Major de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu llançarà una campanya que potenciarà la devolució de l’Impost de Valor Afegit (IVA) entre els clients extracomunitaris, entre ells els residents a Andorra, que comprin en els establiments de la ciutat per a promocionar així el comerç local. La iniciativa començarà el mes vinent. Animarà als negocis de la ciutat, així com als venedors del mercat setmanal, a sumar-se a la utilització de l’aplicació per a mòbils que facilita la gestió del tax-free (Woonivers) i que va entrar en funcionament la primavera del passat any. La campanya també difondrà entre els compradors el conjunt de comerços que ofereixen la possibilitat de beneficiar-se de la devolució de l’IVA d’una forma gratuïta i totalment digital sense la necessitat de validar la factura en la duana de la Farga de Moles.

La iniciativa és una de les línies estratègiques en les quals treballa l’ajuntament en el marc del pla de dinamització del comerç local que ha coordinat el consistori i que ha desenvolupat la consultoria The Whatsons. La regidora de comerç de la Seu, Núria Tomàs, va explicar que “el tax-free és encara bastant desconegut per la majoria de comerços locals per la seva complexitat i la falta de temps per a tramitar-ho” i a través de l’App, la gestió és molt ràpida.

Els comerços d’alimentació i la qualitat dels seus productes, artesans i de proximitat, és un dels punts millor valorats de l’informe sobre el comerç local, que també conclou la necessitat que els establiments obrin portes les tardes dels dissabtes. L’anàlisi destaca “el tracte amable del comerciant, i de tu a tu”, com un altre dels punts millor valorats pels clients.

Tomàs va destacar que l’estudi és una “oportunitat” per a dur a terme canvis que impliquin tots els sectors.

UN MILIÓ EN SIS MESOS

L’Agència Tributària espanyola ha retornat durant els primers sis mesos de l’any més d’un milió d’euros a residents del Principat que han realitzat compres a l’altre costat de la frontera. Durant període es s’han validat a la duana de la Farga de Moles 35.231 tiquets per a la devolució de l’IVA a residents a Andorra a través del sistema DIVA

tracking