Montaner demana a Govern sobre els possibles conflictes d'interessos de l'assessor per la vacunació

La consellera general no adscrita sol·licita a l'executiu que respongui sobre la contractació del doctor Federico Martinón Torres

Montaner al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general no adscrita Carine Montaner, ha entrat una pregunta a Govern perquè respongui sobre la contractació de l’assessor de salut per a l’estratègia de vacunació, Federico Martinón Torres, coordinador del centre de l'OMS en seguretat vacunal i cap de pediatria de l'Hospital Universitari de Santiago de Compostel·la. Montaner vol que l'executiu expliqui perquè ha contractat a un assessor de foraper dirigir la campanya de vacunació quan fins ara no n'hi havia cap de contractat i tenint un comitè científic en marxa. Així mateix, sol·licita saber si l'executiu tenia coneixemnet dels possiblesconfictes d’interessos del doctor i si abans de contractar-lo li va fer signaruna declaració de conflictes d’interessos precisant els noms de les firmes farmacèutiques per les quals el Doctor hauria treballat i els imports rebuts.

En aquest sentit, la consellera exposa que alguns mitjans espanyols han denunciatl’estreta relació de Martinón Torres amb les farmacèutiques Pfizer, Janssen i GSK tot i tenir un càrrec clau per vetllar a la salut pública. També afegeix queés pediatre, partidari de la vacunació obligatòria i promotor a de la inoculació de les vacunes Covid-19 en menorsdestacant la fiabilitat de la vacuna de Janssen firma que li va donar un premi per la seva entrega personal.

D'altra banda, Montaner demana una còpia del contracte de l'assessor de salut i una còpia del CV del mateix.

tracking