Un informe confirma l'efectivitat de la tercera dosi de Pfizer

Centre de vacunació a Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sota l’objectiu de reforçar la immunitat de la població i frenar la força de la variant delta de la Covid-19, alguns països han decidit inocular als seus ciutadans una tercera dosi de vacuna. És el cas de Turquia, Israel o els Estats Units, que en aquest cas començarà amb la mesura el pròxim dia 20 de setembre. D’altra banda, territoris com Alemanya, França, el Regne Unit, Àustria o Sèrbia s’estan preparant per seguir aquest mateix camí.

Aquesta setmana, un estudi realitzat per l’HMO Maccabi d’Israel –proveïdor d’atenció mèdica al país que cobreix una quarta part dels seus habitants– ha confirmat que una tercera punxada del vaccí desenvolupat per Pfizer/BioNTech té una efectivitat del 86% aplicada a persones majors de 60 anys.

En aquesta línia, l’estudi va comparar els resultats de 149.144 persones que havien rebut la tercera dosi com a mínim una setmana abans amb els de les 675.630 que havien estat vacunades amb dues dosis entre els mesos de gener i febrer. Segons les dades plasmades a l’informe, 37 persones van donar positiu després de la tercera punxada, una xifra molt baixa en comparació amb la de 1.064 casos positius de persones que només havien rebut dues dosis. En aquest cas, els grups comparats tenien similars dades demogràfiques.

L’organització no va proporcionar cap informació sobre la gravetat dels 37 casos positius. No obstant, Pfizer assegura que l’eficàcia de la seva vacuna disminueix amb el temps i que una tercera dosi aporta anticossos amb un poder neutralitzant significativament més alt contra el virus SARS-CoV-2, així com contra les variants beta i delta, altament infeccioses.

tracking