'Le Tour' de la vacunació

Un equip de la Creu Roja s’ha desplaçat a Canet de Rosselló, França, durant el mes d’agost per col·laborar en la campanya d’administració dels vaccins amb visites incloses als càmpings de la regió.

Els membres de la Creu Roja desplaçats a Canet de Rosselló.CREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En l’estiu del seu tercer any com a estudiant de Medicina, la Sheila Blanco està tenint l’oportunitat de compartir una experiència que “no m’hauria imaginat mai que viuria”. Ella és una de les vuit integrants que formen part de l’equip de la Creu Roja que s’ha traslladat al sud de França durant aquest mes d’agost per donar suport en la campanya de vacunació gal·la. En col·laboració amb la Creu Roja francesa, van crear “des de zero” un dispositiu de vacunació a Canet de Rosselló, una localitat costanera situada a poc més de deu quilòmetres de Perpinyà.

Allà, des de les 8.30 fins a les 13.30 hores, s’encarreguen de tot allò que té a veure amb la logística de les inscripcions, de coordinar les persones durant el procés de vacunació i de fer la vigilància preventiva dels 15 minuts de rigor posteriors a la injecció. Així mateix, en el torn de tarda, una de les peculiaritats que els han estat encomanades és acostar-se als càmpings de la zona per promocionar el dispositiu de Canet de Rosselló i, si s’escau, “vacunar turistes en funció de les necessitats que vagin apareixent”. Així doncs, de manera rotatòria, la Sheila i els seus companys han fet el seu particular tour per deu càmpings de la regió: L’étoile d’or; La Sardane; Mar Estang; Les Jardins Catalans; Brasilia; Le Cala Gogo; Les Galets; Le Floride et l’Embouchure; Le Peuplier i, en darrer lloc, Le Soleil.

“La veritat és que està sent una experiència molt gratificant. A més, quan ets fora sempre és més emocionant perquè tens l’oportunitat de practicar la llengua a l’estranger”, explica la Sheila, que prèviament ja havia col·laborat amb el dispositiu de la Creu Roja al recinte de vacunació de l’antiga plaça de braus. “Aquí estic podent practicar una llengua de la qual tenia bon nivell a l’escola però que a l’estar estudiant a Barcelona acabes perdent una mica”, afegeix sobre els seus coneixements de francès.

D’altra banda, un dels aspectes que més valora d’aquesta experiència és l’oportunitat d’estar envoltada de persones amb les quals comparteix vocació i espera, en un futur no gaire llunyà, també compartir professió. “No és fàcil trobar feina dins del teu sector quan estudies Medicina i aquí estic podent conèixer com funciona el sistema sanitari francès. I això em pot ajudar per si, qui sap mai, volgués venir en un futur a treballar a França o per continuar els meus estudis”, subratlla.

Malgrat ser com unes pràctiques, reconeix que si no hagués sigut per l’esclat de l’emergència sanitària mundial, no hauria tingut una aproximació al món laboral amb tanta autonomia. “Quan ets estudiant de Medicina, tots els procediments sanitaris que fas han d’estar supervisat per altres persones perquè no hi hagi cap negligència, però aquí se m’ha garantit una formació per poder vacunar”, conclou.

tracking