Mobilització d'un grup de pares contra el vaccí

Més d’un centenar de ciutadans s’organitzen amb l’objectiu de “defensar els drets dels infants en l’àmbit escolar, tant pel que fa a la salut física com mental”

Una família amb un nen petit passa per davant del centre de vacunació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de ciutadans s’ha organitzat a través de Telegram per compartir els seus neguits davant les mesures per frenar la Covid que es volen imposar amb la tornada a l’escola. En concret, els administradors apunten que la finalitat és “agrupar els pares d’alumnes, docents, i tota aquella persona implicada en l’educació i el desenvolupament dels nens, a fi de defensar els seus drets en l’àmbit escolar, tant pel que fa a la seva salut física com mental”. “Emprendrem les accions necessàries en defensa dels nostres fills”, afirmen. Entre d’altres qüestions, des del grup es posa en dubte el cribratge massiu que Govern vol fer abans de l’inici de curs i s’està en contra de la vacuna per als menors. “La idea és unir forces per evitar mesures contra els nens aquest any escolar i sobretot evitar la vacuna”, exposen.

En total, el grup aplega unes 150 persones –malgrat que no totes són actives– incloent-hi també ciutadans que no tenen fills o són ja majors d’edat però que donen suport a les inquietuds dels impulsors de la iniciativa. Alguns dels membres que en formen part i amb els quals ha parlat el Diari asseguren que posar el vaccí als menors és “una barbaritat” i tenen clar que “no penso vacunar els meus fills”. Sobre el fet que el subministrament de la vacuna a nens d’entre 12 i 15 anys sigui voluntari, opinen que és una “falsedat”. “És voluntari però si no ho fas començaran a posar-te traves per fer certes coses”, auguren. Consideren que no hi ha una evidència clara per vacunar els nens i qüestionen la decisió del ministeri de Salut.

Més enllà dels dubtes i els neguits que els genera vacunar els infants, alguns dels membres del grup també es plantegen la necessitat de fer el cribratge massiu als alumnes abans de començar les classes. Des del seu punt de vista, la mesura, avançada per aquest rotatiu a principis de setmana, “inflarà les dades de positius”, cosa que permetrà “pressionar perquè els nens es vacunin”. En cas que la vacuna acabés sent obligatòria, un dels membres del grup proposa “preparar un escrit que demanarem que firmi el ministeri de Salut, perquè en cas d’efectes secundaris, es facin responsables de les conseqüències”.

Des del grup recorden les mesures que els alumnes van haver de seguir el curs passat a causa de la pandèmia com ara l’ús de la mascareta, els tests o el fet d’obrir les finestres. “A veure si aconseguim que aquest any deixin tranquils els nens”, apunten. Dins del grup també hi ha la consellera no adscrita, Carine Montaner, que ha estat convidada pels impulsors de la iniciativa, coneixedors dels dubtes de la parlamentària sobre l’eficàcia del vaccí.

MONTANER PREGUNTARÀ A GOVERN PEL VACCÍ A MENORS

La consellera no adscrita, Carine Montaner, va indicar ahir al Diari que a final de mes presentarà una pregunta al Govern relacionada amb la vacunació als menors d’entre 12 i 15 anys. La parlamentària afirma que està “molt preocupada” per la decisió de Salut i avança que està preparant un “dossier amb estudis de farmacovigilància seriosos per fer recapacitar” l’executiu. “Hi ha estudis que demostren que hi ha més risc que beneficis de vacunar els nens”, indica. La pregunta se sumarà a les entrades ahir per la consellera, en què demana a l’executiu si es replanteja subministrar la tercera dosi de la vacuna vistes les mutacions del virus, així com per si creu oportú obligar els temporers que vulguin treballar al país a vacunar-se. Pregunta també pels criteris d’edat a l’hora de vacunar amb AstraZeneca i si el Govern estaria disposat a modificar el text de l’autorització per a la vacuna per tal que sigui “més transparent” i perquè els ciutadans puguin escollir amb “coneixement”. Reclama a Salut també que doni dades dels efectes secundaris que han tingut els ciutadans.

TRES INGRESSATS MÉS A L'HOSPITAL A CAUSA DE LA COVID-19

Set persones resten ingressades a l’hospital a causa de la Covid-19, de les quals cinc es troben a planta i dues, a l’UCI. Així ho va informar ahir el Govern, després que tres nous pacients requerissin assistència mèdica. Pel que fa als nous positius, la cinquena onada segueix el camí a la baixa amb només cinc contagis més respecte a la jornada anterior, xifra que suposa un total de 14.981 persones infectades des de l’inici de la pandèmia. D’aquest total, actualment hi ha 128 casos actius, vuit menys que dimecres. Des que es va iniciar la pandèmia, un total de 14.724 persones s’han recuperat de la malaltia. El nombre de víctimes mortals es manté en 129. En referència als vaccins, ja s’han subministrat 94.931 vacunes.

tracking