Salut registra 16 nous positius en les últimes hores

Hi ha 52.842 persones inscrites a la plataforma per a la vacunació, de les quals 353 tenen entre 12 i 15 anys

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern informa que s'han registrat 16 nous positius durant la darrera jornada, set dels quals havien rebut la doble pauta de la vacunació, fet que situa el nombre d'actius en 136, deu menys que ahir. En total s'han infectat 14.976 persones des de l'inici de la pandèmia i 14.711 ciutadans s'han recuperat de la malaltia, així ho ha explicat la cap d'Àrea del departament de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. El nombre de víctimes mortals es manté en 129. A l'hospital es manté la mateixa situació, amb dos ingressats a la planta Covid i dos a l'UCI amb ventilació mecànica. Pel que fa als vaccins, s'han administrat 94.931 dosis, de les quals 50.553 primeres dosis i 44.378 segones.

Davant d'aquestes xifres, Vidal ha confirmat que "actualment, hi ha un 75,6% de la població vacunable que ja ha rebut com a mínim una dosi, i el 66,4% que ja té la pauta completa". Per altra banda, la cap d'àrea ha dit que hi ha 52.842 persones inscrites a la plataforma per a la vacunació, de les quals 353 inscrits tenen entre 12 i 15 anys.Pel que fa al certificat Covid, fins avui s'han generat 62.105 certificats i l'aplicació #AndorraSalut registra 6.322 descàrregues des de sistemaIOSi 5.470 des d'Android.

El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que el Govern ha aprovat la pròrroga per establir mesures excepcionals per protegir la salut pública que elspròxims diesentrarà a tràmit parlamentari.

Jover també ha anunciat la creació de la comissió d'ètica de la investigació per als projectes de recerca mèdica a demanda del ministreBenazet. Es tracta d’un òrgan que emana de la Llei de drets i deures dels usuaris i professionals del sistema sanitari, que estableix que els projectes de recerca que es realitzin al Principat siguin validats prèviament per aquesta comissió que estarà formada per representants del Comitè Nacional de Bioètica d’Andorra, del Comitè d’ètica de la investigació del SAAS, d’un jurista i de professionals de la salut, noves tecnologies i ciències socials amb experiència en l’àmbit de la recerca.

tracking