La Batllia exculpa Alcobé pels 'e-mails' de Mateu a BPA

La justícia no veu "indicis de delicte" en l'actuació del ministre que estava imputat per si havia passat informació confidencial a la consellera

La Batllia torna a imputar Jordi Alcobé pel 'cas Mateu'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia ha dictat el sobreseïment de la causa que hi havia oberta contra Jordi Alcobé on s'investigava si hi havia delicte arran del contingut d'uns correus de Meritxell Mateu on es desprenia que la consellera podia haver fet de lobbista de BPA i on esmentava el nom de l'exministre. L'aute judicial del batlle Joan Carles Moynat recull que de les diligències practicades "no en resulten indicis de delicte ni de cap tipus d'infracció penal envers Jordi Alcobé Font" i que les declaracions i diligències prèvies de la instrucció "no han permès dilucidar la seva participació de qualsevulla manera en l'assumpte existent". La justícia volia determinar si Alcobé havia facilitat informació confidencial que coneixia per ser ministre d'Economia i membre del Govern a Meritxell Mateu que "seria d'interès per a ella per ser empleada de BPA"i, per tant, si els fets podien ser constitutius "d'un presumpte delicte de tràfic d'influències"

L'exministre Alcobé havia estat imputat per la batlle Canòlic Mingorance per aquesta causa el maig del 2017 i sis mesos després va arxivar la causa contra ell. La batlle Azahara Cascales que va agafar el cas després va decidir tornar a imputar Alcobé el febrer del 2019 per la nova documentació que va aportar Meritxell Mateu i ara aquesta imputació queda sobreseïda per no trobar-se una actuació delictiva en el comportament del polític canillenc en l'aute de dilluns passat.

La imputació d'Alcobé es basava en els correus que Meritxell Mateu havia enviat a una directiva de BPA. Els missatges electrònics podien donar a entendre que l'exconsellera actuaria com a lobbista de l'entitat bancària perquè semblava que es podria deduir que estava treballant per intentar l'adaptació d'una legislació i permetre així la cotització a la Seguretat Social de treballadors que viuen fora d'Andorra. En concret es referia a un projecte de creació d'unhubde gestió per la mobilitat salarial d'empreses multinacionals i de la que BPA gestionaria les nòmines de treballadors expatriats, especifica l'aute judicial.

La primera imputació va acabar quan Mingorance va concloure que no es podia acreditar que Jordi Alcobé hagués facilitat informació confidencial com a ministre a Meritxell Mateu. L'aparició dels correus va provocar la dimissió de la consellera l'octubre del 2016 i un mes després va ser el ministre qui va renunciar al càrrec que tenia al Govern de Toni Martí. Alcobé havia admès dies abans que va treballar durant un any i mig per a BPA quan ja era ministre.

tracking