Primera mort per Covid després de tres mesos sense cap òbit

L’home tenia 95 anys i havia rebut la doble pauta de vacunació. Aquesta pèrdua suma 128 òbits pel virus des de l’inici de la pandèmia

HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de gairebé tres mesos sense haver de lamentar cap defunció per coronavirus al Principat, ahir es va notificar que un home de 95 anys va perdre la vida a causa de la malaltia. L’home, que ja era molt gran, havia completat la doble pauta de vacunació, però malgrat això no va ser capaç de superar les complicacions derivades de la Covid. Aquest pacient era un dels set malalts ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a causa de la infecció.

Amb aquesta mort, es posa fi a gairebé tres mesos sense cap òbit per coronavirus, ja que l’última defunció per Covid es va registrar l’1 de maig.

340 casos actius

Segons les dades que va fer públiques el Govern, ahir es van detectar 23 nous casos i es van registrar 30 altes. El total de persones al territori amb la malaltia era de 340, vuit menys que el dia anterior. D’aquests infectats, hi havia sis persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell: quatre es trobaven ingressades a planta, mentre que dues –una de les quals és un turista català– seguien a la unitat de cures intensives en estat greu i amb ventilació mecànica.

Amb aquesta actualització de les dades sanitàries que el Govern va oferir, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat ascendia a 14.678 persones. El nombre d’altes donades ahir des de la irrupció del virus al territori era 14.210.

Més de mil segones dosis

Des de l’inici del pla de vacunació fins ahir, el Govern va informar que s’havien administrat 86.679 dosis. D’aquestes, 49.994 eren els primers vaccins, mentre que 36.685 eren segones dosis que completaven la doble pauta de vacunació. Això significa un increment de 1.416 persones que van rebre el segon vaccí respecte al dia anterior. En aquest sentit, els treballadors de la plaça de braus van fer una valoració positiva de la represa de la vacunació, que es va iniciar dijous.

tracking