resultats del segon trimestre del 2021

La recuperació de l'economia consolida 176 nous establiments

Un consumidor amb dos cistells de fruita.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat econòmica del Principat mostra signes que la recuperació segueix una tendència a l’alça. Així ho confirma l’increment d’un 23,7% en els darrers mesos envers el primer trimestre del 2021, segons dades fetes públiques ahir pel departament d’Estadística.

En aquest període es van inscriure un total de 329 nous establiments, però, per contra, es van donar de baixa fins a 153 activitats. En aquest sentit, el balanç net de comerços representa un increment net de 176 establiments. Envers el total d’establiments inscrits al Registre de comerç i indústria la xifra del segon semestre aporta un 1,7% del total, fins assolir els 10.272 establiments actius al Principat.

Pel que fa als sectors, l’apartat de comerç a l’engròs i al detall, i reparació de vehicles de motor i motocicletes és el que més establiments agrupa, amb 2.995. El segueixen les activitats professionals, científiques i tècniques, amb 1.882 establiments, i l’hostaleria, amb 1.029.

D’altra banda, de les 176 noves activitats, aquelles que més creació neta d’establiments van registrar en el segon trimestre del 2021 van ser les activitats professionals, científiques i tècniques, amb un total de 81 nous establiments, seguit de la informació i les comunicacions (44) i la construcció (22).

tracking