Govern llança l'aplicació de salut però recull crítiques d'usuaris

La seguretat de l’aplicació bloqueja l’accés si s’ha activat el mode desenvolupador

Govern llança l'aplicació de salut però recull crítiques d'usuarisSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La posada en marxa de l’aplicació per a telèfons mòbils de gestió sanitària personal va estar ahir marcat pels problemes que van referir alguns usuaris amb relació a la configuració de cada aparell, la qual impedia accedir-hi amb normalitat des de dispositius Android si s’havia activat de forma conscient el mode de desenvolupador.

El Govern va posar ahir a disposició de la ciutadania l’aplicació AndorraSalut, la qual permetrà que els usuaris esdevinguin els receptors i gestors de la seva informació sanitària i interactuaran amb el sistema sanitari amb total garantia de la seguretat i la confidencialitat de les dades.

L’aplicació estava disponible a les plataformes ja dimarts passat, però va ser ahir quan es van comunicar els primers problemes per accedir-hi. De manera general, en introduir les dades, l’aplicació responia a la persona usuària amb un missatge el qual assegurava que la configuració del mòbil no era segura. Tal com van fer palès alguna d’aquestes persones, l’aplicació recomanava l’ús d’un altre terminal per poder fer-la servir.

Així mateix, alguns usuaris van trobar de seguida la solució, la qual estava a la pròpia configuració dels terminals. En aquest sentit, per fer servir la nova eina impulsada pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) cal desactivar l’opció per a desenvolupadors que alguns usuaris han activat.

El secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, va confirmar que les aplicacions que tracten amb dades personals, com ara banca o precisament AndorraSalut, bloquegen la seva execució si es té activat aquest mode. Així mateix, va indicar que en una futura actualització faran més precís el missatge de seguretat.

Per fer ús de l’aplicació cal disposar primer del certificat digital per tal que el sistema reconegui les credencials de l’usuari. Es tracta d’un mecanisme de seguretat ja que a través d’aquesta eina les persones podran consultar les seves dades sanitàries personals i interactuar amb el SAAS.

Govern llança l'aplicació de salut però recull crítiques d'usuaris

tracking