Un dels policies de l'Operació Catalunya va actuar a Andorra amb impunitat diplomàtica

Celestino Barroso està imputat per ser un dels membres de la brigada política que presumptament va amenaçar i coaccionar els propietaris del BPA

Seu de la JustíciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presumpta obtenció il·legal de comptes de la família Pujol en un banc d'Andorra hauria comptat amb la cobertura que ofereix la immunitat diplomàtica, segons 'elDiario.es'. Una circumstància que protegiria Celestino Barroso, agregat del ministeri de l'interior espanyol al Principat, de la investigació que la justícia andorrana segueix per les presumptes coaccions i amenaces a què la brigada política va sotmetre als propietaris de BPA perquè lliuressin la informació bancària dels Pujol si no volien que la seva entitat fos intervinguda.

"Qualsevol procediment obert contra el senyor Barroso per actes duts a terme durant la seva missió s’enfronta a aquesta disposició protectora, que empara sine die a l’agent diplomàtic perquè aquest exerceixi les seves funcions en les millors condicions possibles". Aquesta és la resposta escrita que l'executiu espanyol ha dirigit a Sergi Miquel quan el diputat de PDeCAT s’ha interessat per la petició dels germans Cierco perquè retiri la immunitat que protegeix a Barroso de qualsevol recerca sobre la seva actuació, desenvolupada amb Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior.

La justícia andorrana investiga des del 2015 la querella presentada pels propietaris de BPA contra nombrosos membres de la brigada política del Ministeri de l'Interior. Els germans Cierco denuncien coaccions per entregar la informació sobre els Pujol.

tracking