Perspectiva estable

Fitch Ratings preveu una important recuperació econòmica al Principat

L'agència d'avaluació destaca un PIB del 4,5% a Andorra el 2021 i del 5,2% al 2022

Fitch Ratings preveu una caiguda del 50% de turistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha destacat en un comunicat la valoració de l'agència Fitch Ratings, que ha refermat el ràting d'Andorra en BBB+ i la perspectiva estable. Els avaluadors preveuen una recuperació del PIB d'Andorra del 4,5% el 2021 i del 5,2% al 2022, tot i la seva forta caiguda al 2020 a conseqüència de la Covid-19.

Fitch Ratings valora la progressiva recuperació del sector turístic durant el segon trimestre d'aquest any, coincidint amb l'alleugeriment de les restriccions de mobilitat. Un fet que ha suposat que, durant el mes de juny, s'hagin assolit les mateixes xifres que el mateix més de l'any 2019. També es destaca la disminució progressiva de la taxa d'atur.

L'informe també destaca les polítiques endegades per accelerar els plans d'ampliació de les fonts de finançament, posant en relleu la primera emissió internacional de bons sobirans l'abril del 2021 i assenyalant que l'accés al mercat de capitals internacional ha ajudat a reduir els riscos de refinançament del Govern.Fitch Ratings assegura finalment que el sector bancari andorrà disposa de marge suficient per suportar les conseqüències de la pandèmia.

tracking