UNA TROBADA MULTICULTURAL amb el suport dE LA UNESCO

L'artcamp es podria exportar a més països

L’exposició ‘Colors per al Planeta’ es podrà veure fins al 31 de juliol a Ordino

L'artcamp es podria exportar a més païsosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou dies, 24 artistes, talent i multiculturalitat. Ahir va finalitzar la setena edició de l’ArtCamp amb la inauguració de l’exposició Colors per al planeta. Una mostra d’una setantena d’obres que s’exhibirà a l’Era Rossell d’Ordino fins al 31 de juliol i que ja s’ha valorat amb un resultat molt satisfactori. “Ara pretenem replicar el projecte en altres territoris. Ja s’ha fet a Malta. La idea, doncs, és projectar l’ArtCamp en altres països del món”, va dir Maria Ubach, ministra d’Afers Exteriors.

“La riquesa d’aquest projecte és l’intercanvi que han pogut dur a terme aquests artistes a Andor­ra”, va celebrar la ministra. Enguany hi han participat artistes de 21 països, alguns dels quals provinents de territoris en conflicte com Turquia o Palestina. “L’objectiu és que puguin dialogar artistes d’indrets molt diversos”, va puntualitzar Ubach. Cal recordar que es tracta d’un projecte que va néixer el 2008 amb el suport de la Unesco i que, per tant, fomenta els valors universals de la cultura i la pau.

La cerimònia va comptar amb diversos parlaments per part d’autoritats com Jean Michel Armengol, secretari general de la comissió nacional andorrana per a la Unesco, o Hedva Ser, enviada especial de la Unesco, qui va celebrar la iniciativa i la unió de nacionalitats diferents en un sol projecte.

A continuació els participants van dur a terme la lectura d’un manifest amb 19 objectius relacionats amb el desenvolupament sostenible i seguidament un artista de Benín va oferir al públic una performance tradicional del seu país inspirada en la dansa del naixement.

Es tracta d’una celebració biennal que en un primer moment havia de tenir lloc el 2020 però la pandèmia ho va impedir. Ubach va destacar que seguiran treballant juntament amb la comissió andorrana per a la Unesco per reprendre el cicle el 2023.

L'artcamp es podria exportar a més països

tracking