Benazet preveu que el brot de Covid “s'anirà apagant”

Benazet preveu que el brot de Covid “s'anirà apagant”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va manifestar ahir que preveu que el brot actual de Covid que viu el país comenci a anar “a la baixa” al llarg dels pròxims dies. “Aquest brot s’anirà apagant al llarg de les pròximes setmanes, esperem que sigui així. S’anirà esgotant a poc a poc i cal recordar que cada dia tenim més persones immunitzades”, va augurar. A més, va manifestar que actualment “s’està notant una disminució de la pressió al servei d’urgències de l’hospital”. Tanmateix, el ministre va incidir que “l’única manera que tenim de sortir d’aquesta crisi sanitària és vacunar-nos, reitero el missatge a tota la població. Les vacunes són la fórmula més eficaç”.

Menys casos actius

El Govern va informar ahir que la xifra total de casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 14.379 persones, vint més que els detectats durant el cap de setmana passat. Es registren un total de 13.930 altes, 33 recuperats més que ahir, i el total de defuncions fins a la data es manté en 127. Actualment hi ha 322 positius actius, xifra que suposa una disminució de tretze casos respecte a la darrera actualització del Govern.

Quant a la situació a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, hi segueixen havent sis persones ingressades, cinc a planta i una a la unitat de cures intensives, la qual requereix ventilació mecànica. Amb referència al procés de vacunació de la població, des de l’inici del pla ja s’han administrat un total de 82.349 dosis, 48.445 primeres dosis i 33.904 de segones.

tracking