Bombers

Alt risc d'incendi al fons de vall de la Massana i Encamp

Els bombers mantenen actiu el perill de foc al centre i sud del país i preveuen que disminueixi a causa de les precipitacions previstes

Alt risc d'incendi al fons de vall de la Massana i Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers han ampliat el risc d’incendis alt fins a la vall d’Encamp i de la Massana. Els agents del cos de prevenció i extinció d’incendis encara mantenen actiu el perill al centre i sud del país, tot i que preveuen que disminueixi al llarg del dia d’avui per les precipitacions en forma de pluja previstes de cara a la tarda. Els bombers van notificar que mantenen el nivell de perill que van establir diumenge a causa del manteniment de les altes temperatures i una massa d’aire sec, baixa humitat durant el dia (entre el 15% i el 20%) i amb escassa recuperació a la nit.

D’altra banda, com s’ha mencionat anteriorment, es preveu que de cara a aquest vespre les temperatures es recuperin gràcies a les precipitacions previstes. Tanmateix, van exposar que és necessari fer un seguiment de la qualitat i distribució d’aquestes pluges, ja que marcaran l’evolució del perill d’incendis de cara a dijous i divendres. També van recomanar parar compte i valorar l’activitat elèctrica que tindran les pluges per descartar possibles ignicions per llamp.

En la mateixa línia, des de Protecció Civil van recordar a través de les xarxes socials que és molt necessari mantenir les precaucions, no llençar burilles ni llumins encesos al medi natural, recollir totes les deixalles dipositades a la muntanya i fer foc només en els llocs autoritzats, com les barbacoes comunals. I van assenyalar que en èpoques com l’actual, de forta calor i poca humitat, és quan s’assoleixen els màxims nivells de risc.

Cal recordar que si el perill d’incendis se segueix incrementant, el risc obligarà a tancar els berenadors comunals situats a les zones de més afectació, els quals actualment es troben actius, i quedaran prohibides les enceses de foc i el llançament de coets.

SUFOQUEN UN INCENDI EN UN XALET A AUVINYÀ

Els bombers van sufocar ahir al matí un incendi en una teulada d’un xalet a Auvinyà. El foc es va provocar mentre uns operaris efectuaven una reforma, quan un dels treballadors feia ús del bufador per soldar el terra asfàltic sobre la xemeneia. L’incident va causar nombrosos danys materials a la teulada, però no hi va haver cap víctima.

tracking