MoraBanc compra el 51% de BSA per 67 milions

La participació adquirida és del 51,6% i l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera

MoraBanc compra el 51% de BSA per 67 milionsMORABANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

MoraBanc ha arribat a un acord amb Banc Sabadell per la compra de la totalitat de la participació de l’entitat bancària espanyola a Banc Sabadell d’Andorra (BSA) per un import aproximat de 67 milions d’euros. La participació adquirida per l’entitat bancària andorrana és del 51,61% tenint en compte les accions en autocartera. MoraBanc ha comprat 255.000 de les 500.000 accions de la filial andorrana de Banc Sabadell. L’import definitiu de la transacció, assenyala el banc en un comunicat de premsa, queda subjecte a una auditoria de comptes a 30 de juny de 2021.

Les dues entitats financeres van informar de l’inici de les negociacions de l’operació el passat 17 de maig. Les converses van culminar ahir amb la signatura de l’acord entre Lluís Alsina, conseller director general de MoraBanc, i César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell.

La formalització de l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i un cop obtinguda, previsiblement a la tardor, MoraBanc farà extensiva l’oferta de compra a la resta d’accionistes en els mateixos termes econòmics acordats amb Banc Sabadell.

La transacció tancada amb l’entitat espanyola ha establert un preu de compra per acció d’uns 260 euros. Tenint en compte que la resta d’accionistes de Banc Sabadell d’Andorra, uns 700, tenen un 48,4% d’accions, si MoraBanc les adquirís en la seva totalitat la compra rondaria els 131 milions d’euros. Cal recordar que un 30% dels títols (150.000 accions) estan en mans dels accionistes promotors i un 18,4% (95.000) en possessió dels que les van comprar en la venda pública.

Amb aquesta operació, MoraBanc es pot convertir en l’entitat líder en el mercat andorrà pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, així com a la xifra de beneficis dels bancs andorrans. En relació amb el consolidat, el grup MoraBanc passaria a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients, 1.600 milions d’inversió creditícia i mantindria unes ràtios de rendibilitat i solvència líders a Andorra.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, en declaracions recollides al comunicat de premsa, explica que “aquesta operació ens permetrà guanyar quota de mercat a Andorra, el nostre mercat principal, per donar valor als nostres clients i als accionistes que creuen en el país i en les seves oportunitats”. L’alt directiu de l’entitat assegura que “un banc més fort ens ajudarà a mantenir el compromís amb el creixement d’Andorra, així com el desenvolupament dels projectes de les persones i dels negocis”.

Alsina, afegeix que “hem fet aquesta operació rellevant gràcies al compromís dels nostres empleats, i esperem ben aviat donar la benvinguda als nous clients i col·laboradors per fer junts un banc més fort i millor”.

D’altra banda, el comunicat de premsa indica que la compra de la participació majoritària de Banc Sabadell d’Andorra s’emmarca dins de l’estratègia de creixement de MoraBanc. En el darrer exercici, el benefici de MoraBanc va créixer un 20 % fins als 30,1 milions d’euros, els recursos de clients, un 6,5 %, i també va millorar encara més la seva solvència fins al 25,5 % (CET1 fully loaded) i la rendibilitat al 9,47 % (ROE).

Els darrers quatre anys, es recorda al comunicat, MoraBanc ha tingut una línia ascendent gràcies a la transformació de l’entitat, les inversions en banca digital i la professionalització dels òrgans de govern.

tracking