El PS retira l'esmena i s'absté en la votació pels terrenys de Grifols

El cap de Govern defensa les clàusules del contracte amb la farmacèutica catalana

El PS retira l'esmena i s'absté en la votació pels terrenys de Grifols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Volem votar a favor del projecte de Grifols i els demanem que ens ho posin fàcil”. D’aquesta manera concloïa el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, la seva primera intervenció ahir al Consell General per defensar l’esmena a la totalitat presentada a la petició d’autorització de la cessió temporal de l’ús del terreny conegut com a Prat de la Farga d’Ordino per a la instal·lació de Grifols. López va defensar els dubtes sorgits al voltant de l’acord entre el Govern i la farmacèutica i va dir que “facilitar l’arribada no s’ha de confondre amb un compromís que posi en risc les finances de país”. “Assistim, malauradament, a una demostració d’incoherència política del PS no només formal sinó material”, va respondre el cap de Govern, Xavier Espot.

Tot i que davant aquest inici es preveia que difícilment es podrien apropar posicions, després del debat va ser possible i finalment el PS va retirar l’esmena a la totalitat i es va abstenir en la votació de la cessió. Tant és així que Espot fins i va acabar el debat dient que es retractava de les paraules que havia dit al principi.

Davant els dubtes plantejats, Espot va dir que no s’ha peritat el terreny perquè no es ven ni es permuta, però va destacar que hi ha peritatges i que es facilitaran al PS. Pel que fa a l’ús de la parcel·la, va destacar que se cedeix la totalitat en previsió d’una possible ampliació i perquè allà, més enllà del centre de recerca, “el Govern no hi vol fer res més”.

tracking