Societat

La immigració serà el motor del creixement demogràfic andorrà

Un estudi situa la població en 87.620 residents el 2031

Poca afluència de temporers a Immigració en no fer-se els contractesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La projecció més probable de la investigació preveu que, d’aquí a 10 anys, Andorra tindrà més de 87.000 habitants. La projecció més baixa situa el nombre de residents al voltant dels 83.000 i la més alta vora els 91.000. Les dades han estat presentades per Joaquim Recaño, investigador i professor titulat al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Recaño afirma que se seguirà amb la tendència dels darrers anys, segons la qual el “motor de creixement demogràfic és la immigració i no la fecunditat”. L’estudi preveu que l’entrada d’immigrants al país serà, d’aquí a 10 anys, d’entre 2.300 i 3.400 persones anuals.

Segons l’investigador, els nivells de fecunditat andorrana “són baixos”, registrant-se un descens des de l’any 2014. La previsió és que l’any 2030 se seguirà amb la tendència del fill únic i el calendari tardà dels naixements, un fet que s’atribueix no només a aspectes econòmics, sinó a un canvi en l’estil de vida de les persones.

Pel que fa a la mortalitat, l’investigador apunta que la pandèmia simplement ha “avançat la mort de les persones més velles”. En aquest sentit, valora positivament la taxa de mortalitat, que té com a principal causa l’envelliment. L’estudi preveu un lleuger augment en l’esperança de vida, que el 2021 se situa als 80 anys (homes) i als 85,5 anys (dones) i que, el 2030, serà de 82,5 anys (homes) i 87,2 (dones).

Aquestes són les dades de la Projecció Demogràfica de la Població d’Andorra (2021-2031), un estudi realitzat a iniciativa del Grup de Sociologia d’Andorra Recerca i Innovació i en col·laboració amb el Departament d’Estadística del Govern d’Andorra.

tracking