Patrick Konrad s'imposa a Sent Gaudenç

El ciclista austríac del Bora va definir el seu atac al coll de la Core, a 45 km de l’arribada

Patrick Konrad s'imposa a Sent GaudençASO / CHARLY LÓPEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Patrick Konrad va aconseguir el triomf en la setzena etapa del Tour de França, amb sortida del Pas de la Casa i l’aperitiu abans de l’arribada de les dues grans etapes dels Pirineus. 169 quilòmetres, en un traçat de mitja muntanya amb quatre ports, una cota de primera categoria a falta de 79 quilòmetres (coll de la Core; 13,1 quilòmetres a l’6,6 per cent) i un autèntic mur a set quilòmetres de meta.

A falta de 45, però, Konrad va saltar i va decidir trencar la cursa al coll de la Core. El ciclista del Bora-Hansgrohe va passar a l’atac i va liderar l’etapa, aconseguint un coixí que només David Gaudu, Michael Matthews i Sonny Colbrelli van posar en entredit. Konrad va saber resistir les escomeses i va traspassar la línia d’arribada a Sent Gaudenç mantenint un avantatge de 42 segons respecte els perseguidors. A la classificació general no hi va haver cap modificació i Tadej Pogacar segueix amb el mallot groc de líder i els marges de 5’18” i 5’32”, respecte a Rigoberto Urán i Jonas Vingegaard, segon i tercer. Ben O’Connor, cinquè a 5’58” i Enric Mas, vuitè a 7’11 es mantenen com els millors residents.

L’inici al Pas de la Casa va ser la sortida més alta en la història del Tour de França, a 2.080 metres d’altitud sobre el nivell de la mar. Abans que el Pas acollís per primera vegada l’arribada de la Grande Boucle, va ser Sestriere (Itàlia), que el 1992 i 1999 va celebrar sortides a 2.035 metres d'altitud, i Courchevel que el 1997 va acollir la seva a 2.004 metres sobre el nivell de la mar. Avui, dissetena etapa entre Muret i Saint-Lary-Soulan de 178,4 quilòmetres i l’ascensió final al coll de Portet.

tracking