El Tour deixa el Principat i tothom vol que torni

La ‘Grande Boucle’ marxa del país després de tres dies amb la voluntat de les autoritats que el retorn sigui com més aviat millor

El Tour deixa el Principat i tothom vol que torniSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tour de França va abandonar ahir el país des del Pas de la Casa després de tres intenses jornades, però les autoritats ja compten els dies pel retorn de la ronda gal·la amb un objectiu ben clar, que la cursa torni al més aviat possible. En aquest sentit, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va manifestar que “vam inisistir a l’organització del Tour que volem que tornin tan aviat com sigui possible, però som conscients que tenen moltíssimes demandes”, i va afegir que “Christian Prudhomme [director de la prova] ens va manifestar la seva satisfacció per la realització de l’etapa de diumenge, i que els agradaria tornar, tot i no poder-nos donar una data concreta”. Qüestionat per si caldria tornar a esperar cinc anys, Torres va afirmar que “no podem donar una data, nosaltres hem estat insistents i hi hem posat totes les energies”. També va mostrar-se en la mateixa línia la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, que va destacar que “ja ens agradaria poder tenir la cursa cada any”, i sobre el possible retorn, va declarar que “a nosaltres no ens pertoca, però ens hem posat a disposició perquè puguin tornar com més aviat millor”.

Amb el Tour més a llarg termini, ara s’obre la possibilitat del retorn de la Vuelta a Espanya, que també pertany a l’empresa ASO igual que la ronda francesa. Sobre la possibilitat que la cursa espanyola visiti el país properament (l’últim cop va ser el 2019), el ministre Jordi Torres va afirmar que “aquestes qüestions es negocien constantment i fem una aposta pels grans esdeveniments i col·laboracions, i si pot ser més aviat que tard, així serà”.

Una promoció excel·lent

Més enllà del futur, la valoració d’aquesta edició va ser més que positiva, i la cònsol Major d’Encamp, Laura Mas, va destacar l’impacte que ha tingut per a la parròquia i la localitat del Pas de la Casa, que va convertir-se en la vila de més altitud d’on mai ha sortit una etapa del Tour. Mas va destacar que “és una promoció immillorable per la parròquia, l’ambient és extraordinàri, i el Tour ens dona una exposició com a destinació turística increïble”, i va afegir que “fa goig veure aquesta sortida i aquest tipus d’esdeveniments porten molts visitants i turistes que a nivell de reactivació després de la pandèmia és molt important”. De la seva banda, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va assegurar que “estem molt satisfets i encantats, han estat tres dies en què Andorra ha estat a l’epicentre de les notícies esportives arreu del món”.

Torres també va destacar el paper que juguen els 70 corredors que viuen al país, i va assenyalar que “han anat venint professionals i han vist que tenim bons ports i que les condicions per entrenar-se són extraordinàries, i això farà que en vinguin encara més”.

SATISFACCIÓ DELS COMERCIANTS DEL PAS DE LA CASA I 76 PER CENT D'OCUPACIÓ HOTELERA

Els comerciants del Pas de la Casa van mostrar la seva satisfacció per l’arribada del Tour de França ja no només al país, si no també a la parròquia, que va ser pas de la cursa diumenge camí al port d’Envalira, i que ahir va viure la sortida de la 16a etapa. El president d'Iniciatives publicitàries del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va manifestar al Diari que “la gent està molt contenta i hi ha hagut una publicitat molt gran no només del país, si no també del Pas de la Casa”, a més, va afegir que “hi ha hagut molta gent i molt ambient aquests dies”. Per últim, Carrié va admetre que “la part negativa és que s’ha hagut de tallar la carretera amb França, però, l’impacte positiu ha estat més gran”. D’altra banda, la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va publicar ahir les dades d’ocupació del passat cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge), marcat no només pel Tour, sinó també pel concert de Bob Sinclair a l’Andorra Mountain Music. La mitjana dels tres dies va ser del 75,89 per cent, mentre que la nit amb més ocupació va ser la de dissabte, amb un 86,42 per cent, mentre que divendres va ser del 70,14 per cent, i diumenge del 65,71 per cent.

tracking