El Superior repeteix el judici a l'auxiliar d'infermeria que va fer una fel·lació a un pacient

La defensa reitera la demanda d'absolució per manca de proves fermes

Nova seu de la JustíciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior ha repetit aquest matí la vista oral per jutjar en segona instància a l'auxiliar d'infermeria que va fer una fel·lació a un pacient recent operat d'apendicitis. Ho ha fetobligat pel Constitucional, que va considerar que s’havien vulnerat els drets fonamentals del processat quan va ser jutjat a la Sala Penal pel recurs que va presentar a la sentència de Corts, la qual condemnava a l'acusat a sis anys de presó ferma i un període d'inhabilitació de vuit anys pel delicte major d’actes sexuals sense consentiment sobre una persona especialment vulnerable per raó de la seva malaltia o situació i a dos anys de presó condicional pels tocaments previs a l'acte.

El judici s'ha iniciat amb la demanda, per part de la defensa, de recusar els membres del tribunals al·legant que són els mateixos que el van jutjar a la primera vista, motiu pel qual considera que no disposa del dret a tenir un tribunal imparcial i independent de la causa, però els magistrats de la sala penal han rebutjat la petició. Durant el desenvolupament del cas, la víctima ha declarat davant el Superior per tercera vegada i ha reafirmat els fets que ja va exposar al juny de l'any passat davant de Corts. També ho ha fet l'acusat, qui ha exposat que en cap moment va cometre cap infracció i ha assenyalat que la seva relació amb el pacient sempre havia estat professional i respectuosa.

La fiscalia ha sol·licitat que es condemni a l'home a vuit anys de presó ferma, tal com havia demanat amb anterioritat tenint en compte que la pena principal és superior a cinc anys, per la qual cosa la presó condicional també ha d'esdevenir ferma. La defensa ha tornat a posar sobre la taula la petició d'absolució en considerar que no hi ha proves fermes per verificar els fets.

tracking