L'expert en pensions de la CASS aposta per allargar l'edat de jubilació

El doctor Herze afirma que la seguretat social resol la problemàtica de la bretxa salarial

Compareixença a la comissió del Consell de les pensions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d'estudi per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS ha comptat aquest matí amb la compareixença, de manera telemàtica, del doctor en Economia Jose Antonio Herze, qui ha incidit en què per salvar la viabilitat de les pensions s'hauria d'allargar l'edat de jubilació i incrementar, en certa mesura, la cotització dels treballadors. "En els darrers anys l'esperança de vida s'ha duplicat i actualment ens trobem en què la gran edat de la població general és de 90 anys. Així, crec que no és moralment just que les persones que visquin més anys que els seus pares, pretenguin jubilar-se a la mateixa edat", ha explicat.

Herze ha posat en èmfasi que l'edat de jubilació hauria d'estar vinculada a l'esperança de vida al país, tot matisant que en algunes professions més "dures seria necessari trobar canalitzadors per reduir la franja o adequar-la al treball". I ha reiterat que qualsevol augment de l'import de cotització "no pot de cap manera perjudicar a la sostenibilitat del sistema".

D'altra banda, l'especialista de la CASS en pensions també ha exposat que la seguretat social presta grans serveis a la societat a banda del dret bàsic de cobrar una pensió al final de la vida laboral, sinó que també resol la problemàtica de la bretxa salarial entre homes i dones, ja que "no existeixen diferències entre ambdós gèneres, per a la seguretat social tots som iguals".
tracking