Restablir un símbol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A camp de Claror, a 2.600 metres prop del pic Negre, a la parròquia de Sant Julià de Lòria, fa més de cinquanta anys que s’hi pot trobar una Volkswagen T1 presidint l’espai. La furgoneta, que s’ha convertit en un símbol tant per a muntanyencs i motoristes com per a gent del país i turistes, està en perill de ser retirada després que uns desconeguts l’haguessin fet més malbé del que estava arrancant parts del vehicle i dividint-lo en dos fa unes setmanes.

Davant d’aquesta situació i de la possibilitat que el comú se’n plantegi la retirada, uns quants motoristes van prendre la iniciativa de trobar-se ahir al matí per recol·locar-la. “La furgoneta s’ha convertit en un pelegrinatge de la gent que anem amb moto i un punt fotogràfic per a gent de tot el món”, explica un d’ells. “Quan vam veure com l’havien deixat ho vam comentar amb un company i vam pensar que havíem de posar-la bé i així el comú la mantindria allà”, afegeix. Per a ells, així com per a moltes altres persones del col·lectiu, la T1 és una icona generacional que esperen que perduri. “Estava molt destrossada, però hem avaluat com ho podíem fer per posar-la a lloc. Al principi érem quatre, però ha anat arribant gent i entre tots hem recollit els ferros i l’hem pogut reconstruir”.

Ara, esperen que el que va començar sent un espai de refugi per protegir-se del vent i un magatzem, es respecti i es mantingui al seu lloc com a punt de trobada i monument.

tracking