x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Polèmica pel coronavirus en els euros de la gent gran

La figura de la Covid apareix estampada en les noves monedes de 2 euros que s'han dedicat a un dels col·lectius més afectats per la pandèmia
Moneda.

Homenatge a la patrona i a la gent gran

Moneda que ha provocat la polèmica

Actualitzada 01/07/2021 a les 16:16
Les noves monedes commemoratives de 2 euros presentades ahir pel ministre de Finances i Portaveu Eric Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, han generat una gran polèmica a les xarxes. El motiu és que en una d'elles, concretament la que ret homenatge a la gent gran, hi apareix, totalment reconeixible, la figura del coronavirus.

La intenció de Govern, segons va explicar el titular de Finances és retre homenatge a la gent gran després d'haver estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia tant en l'àmbit sanitari com social. La moneda inclou el text "Cuidem la nostra gent gran", tanmateix, la bona intenció de l'executiu ha generat una altra perspectiva a les xarxes, on molta gent ha comentat el disseny fins al punt de viralitzar-lo. Una gran majoria ha estat crítica amb la iniciativa, mentre que una altra part s'ha burlat de la nova estampa de les monedes.

Homenatge a la patrona i a la gent gran
Les noves monedes commemoratives que emetrà el Principat retran homenatge al centenari de la coronació de la verge de Meritxell i a la gent gran. Aquesta darrera portarà el missatge “cuidem la nostra gent gran” que el ministre portaveu, Eric Jover, va justificar per l’impacte de la pandèmia entre el col·lectiu dels padrins. “Volem posar-los en valor, en especial després que la crisi provocada per la Covid hagi tingut un impacte important en aquest col·lectiu, tant sanitari com d’aïllament social”, va assenyalar el ministre. Seran totes dues monedes de dos euros i de la del centenari de la coronació de la patrona d’Andorra se’n faran dos tiratges: un de 70.000 i un altre de 3.750 amb una qualitat superior. De la dedicada als padrins s’emetrà únicament un tiratge normal de 70.000.


Jover va recordar que l’acord monetari faculta el Principat a encunyar euros de curs legal, també de commemoratius i de col·lecció. Precisament també s’encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor facial d’1,25 euros que tindran les imatges d’una grandalla i del pont de la Margineda. En aquest cas, el material usat és coure-niquel i es farà un tiratge de 3.000 sèries. També es distribuiran 10.500 unitats d’estoigs que inclouren els vuit valors facials de les monedes del 2021.


L’emissió de les noves monedes suposa una inversió de 876.000 euros però el ministre va destacar el retorn que se n’espera, ja que es preveu obtenir un ingrés de 5,7 milions. “A part de l’element identitari suposa un ingrés per a l’Estat gens menyspreable”, va remarcar el portaveu de l’executiu. La voluntat del Govern és que puguin estar en circulació a final d’aquest any.


EVENTUALS A EDUCACIÓ

El consell de ministres també va aprovar la cobertura de 169 places d’eventuals per al curs 2021-2022. El ministre va remarcar que la decisió s’ha pres després d’analitzar els professionals que seran necessaris als centres educatius i en d’altres àrees del ministeri un cop s’han tancat els períodes de matriculacions. La majoria de places (119) seran per a l’escola andorrana i formació andorrana, 42 cobriran llocs a formació professional, formació al llarg de la vida i innovació tecnològica, 8 professionals estaran adscrits a inspecció, qualitat educativa i recursos humans i la darrera serà per a l’àrea de sistemes educatius, ensenyament superior i relacions internacionals.

ALTRES ACORDS

-INFÀNCIA
S’aprova el reglament de funcionament de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (CAIA). Aquest organisme emana de Llei dels drets dels infants i els adolescents.

-AMIANT
L’empresa Unitats s’encarregarà dels treballs de desamiantatge de l’escola vella de la Massana. El cost dels treballs és de 22.739,11 euros i el termini d’execució és d’un mes.

-NACIONS UNIDES
El Govern ha aprovat la convocatòria del procés de selecció per realitzar una estada formativa a la missió permanent d’Andorra a les Nacions Unides a Nova York, que serà de setembre a desembre del 2021.

-SALUT MENTAL
El consell de ministres va aprovar la creació de la Taula nacional de salut mental i addiccions, que serà un òrgan consultiu adscrit al ministeri amb participació de l’administració i d’entitats i especialistes de l’àmbit de la salut.


 
  • #11 Gregorio
    (02/07/21 03:23)

    Al país está ple de idiotes

    Respondre
  • #10 Jan
    (01/07/21 22:19)

    No hem desagraden.

    Respondre
  • #9 Lola Trujillo
    (01/07/21 20:38)

    No veig cap problema el cas és protestar ,segur q si no hagués el COVID ,la gent diria q falta

    Respondre
  • #8 Escandalós
    (01/07/21 19:54)

    D'on no n'hi ha no en pot rajar. Tenim el Govern que tenim. 

    Respondre
  • #7 Alex
    (01/07/21 19:07)

    Quan deixaran obrir als bars fins a les 3 de la matinada? Els bars no són discoteques i ja hi han països que les tenen obertes. S'estan fent concerts on hi ha força gent i no hi ha hagut cap mena de problema, perquè els bars segueixen tancant a les 12 de la matinada? No ho entenc... A... i la venda d'alcohol prohibida a partir de les 22 h, quina ximpleria és aquesta?

    Respondre
  • #6 Mainestream
    (01/07/21 18:09)

    Tot un enaltiment a la dictadura covid, que ha vingut per quedar-se.

    Respondre
  • #5 Ravintola Kabinetti
    (01/07/21 17:25)

    De molt mal gust fent referència al Covid !!!! 

    Respondre
  • #4 Dissonáncia
    (01/07/21 17:22)

    Sense cap dubte el ciutadà comú està condemnat a la perplejitad, una moneda amb simbologia Covid i Andorra escrit en majúscules menys l'o del centre, no m'estranya que la societat estigui en angoixa permanent.

    Respondre
  • #3 pere
    (01/07/21 16:54)

    Hem sembla correctissim. No veig cap polemica. El Covid es un esdeveniment major que ens ha canviat la vida. Es normal ho reflectim per sempre en la moneda tal i com ho reflectirem en els llibres de historia, de medicina i molts mes.endavant

    Respondre
  • #2 Josep
    (01/07/21 09:41)

Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts