L'acusat de l'atropellament mortal troba que la fiança és abusiva

No està disposat a pagar 150.000 euros per un arrest domiciliari monitoritzat

L'acusat de l'atropellament mortal troba que la fiança és abusivaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El dentista d’origen iraní i amb nacionalitat espanyola que es troba a la presó de la Comella acusat d’homici –involuntari o per imprudència– es nega a fer front a la fiança de 150.000 euros que li permetria sortir del centre penitenciari i fer vida a la seva segona residència que té a Soldeu. El metge, soci d’un centre odontologic a Vilanova i la Geltrú, considera que la fiança imposada pel Tribunal de Corts és excessiva i que només tindria justificació a canvi de la llibertat provisional, però no per a un arrest amb control monitoritzat.

Fonts jurídiques han reconegut que es tracta d’una xifra molt elevada que poques vegades s’ha vist a Andorra. El metge prefereix seguir privat de llibertat que pagar en fiança uns diners que assegura que li han costat molt de guanyar, tot i que es tracta d’una família acomodada. Ell va fugir de la revolució iraniana que va fer fora el xa Mohammad Reza Pahlavi, i la seva trajectòria professional és molt destacada, ja que va ser cap de la Unitat de Trasplantaments de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Fonts jurídiques remarquen la possibilitat que finalment se li faci una revisió i se li rebaixi la fiança. Aviat –concretament a l’agost– farà un any del seu ingrés a la presó després d’un atropellament inexplicable per la seva reacció, que l’ha dut ha afrontar un judici, acusat d’un presumpte delicte d’homicidi que pot ser castigat amb un màxim de 16 anys de presó. El darrer intent va ser al Constitucional, però aquest no li va donar la raó. El metge va atropellar mortalment un home després de mantenir amb la víctima una discussió per un incident de circulació i va recórrer al TC contra una presumpta vulneració del dret a la llibertat. El recurrent instava que ordenés a la jurisdicció ordinària que se li substituís la presó provisional per una mesura d’arrest domiciliari amb control monitoritzat o bé la llibertat provisional amb fiança i amb l’entrega del passaport

tracking