Salut elimina el requisit de prova negativa per a turistes si porten certificat de vacunació

L'exigència s'aplica a visitants que pernoctin més de tres nits a Andorra i no provinguin de França, Espanya, Portugal o dels països considerats verds pel Centre Europeu de Malalties

Turistes per les vies comercialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui un canvi en els requisits sanitaris per la Covid que es demanen als turistes que pernoctin més de tres nits al Principat i elimina l'obligació de presentar una prova PCR o TMA feta 72 hores abans d'arribar al país que estava vigent fins ara. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat que a partir d'ara els visitants majors de 6 anys que vulguin allotjar-se més de tres nits a Andorra han de presentar un certificat de vacunació, un certificat de recuperació de la infecció, una prova PCR o TMA de 72 hores abans de l'arribada o un test d'antígens fet 48 hores abans d'entrar a l'allotjament. L'exigència no s'aplicarà als turistes que provinguin de França, Espanya o Portugal o els països que figurin en el llistat verd del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties.

Helena Mas ha assenyalat que quan estigui en vigor el passaport verd de la Covid es podrà presentar com a confirmació dels requisits que demana el ministeri de Salut als visitans que facin nit al Principat.

Nova pròrroga de mesures Covid

El Govern ha decidit demanar una pròrroga al Consell General per tenir la potestat d'aprovar mesures restrictives per la pandèmia per un període de dos mesos. El ministre portaveu, Eric Jover, ha manifestat que el decret actual acabava al juliol i amb la nova pròrroga s'arribarà a mitjans de setembre i ha precisat que les dades sanitàries ara són bones però l'evolució de l'afectació de la Covid ha demostrat que és dinàmica i cal tenir cobertura legal per prendre mesures en cal de repunt.

tracking