la comissió es va reunir ahir

Regulació de la caça del mufló per reduir-ne el nombre

S’ha establert que el període de caça menor serà del 3 d’octubre al 2 de gener del 2022

Regulació de la caça del mufló per reduir-ne el nombre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de seguiment de la caça es va reunir ahir per continuar impulsant una millor regulació del mufló a Setúria-Comapedrosa. L’objectiu és reduir-ne la població i així limitar els danys a activitats agrícoles i ramaderes. Arran del bon acompliment del pla de caça 2020-2021, es manté l’establiment de dos plans de caça diferenciats en terreny cinegètic comú, en la unitat de gestió de Setúria-Comapedrosa-Madriu, i al llarg de la unitat del centre d’Andorra.

D’aquesta manera, s’ha aprovat un pla de caça de 180 femelles o corders i 40 mascles, diferenciant els dos sectors: Setúria-Comapedrosa, 150 femelles o corders de l’any i 30 mascles, i Madriu, 30 femelles o corders de l’any i 10 mascles. Es destinaran un màxim de vuit captures agrupades (quatre femelles i quatre mascles) a caçadors estrangers no residents. La resta de les captures del pla de caça es destinen a andorrans i residents: 36 captures conjuntes de femella i mascle i 140 captures de femella.

Durant la trobada es van fixar els períodes hàbils per a la temporada de caça 2021-2022. D’aquesta manera, es va establir que el termini per a la caça menor queda fixat de diumenge 3 d’octubre del 2021 a diumenge 2 de gener del 2022. Pel que fa a la temporada de caça del porc senglar, el període s’allarga fins al 31 de març del 2022, amb l’objectiu de reduir els danys causats a les activitats agrícoles i ramaderes. En la comissió també es van consensuar els plans de caça 2021-2022 del cabirol i del mufló en terreny cinegètic comú i del mufló en el vedat de caça d’Enclar i en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany.

tracking