Estadística augmenta a un 34% les publicacions amb menys cost

El pla del 2022-2025 prioritzarà àmbits com la població, entorn macroeconòmic i habitatge

Jordi Gallardo durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, l’avantprojecte de la Llei del Pla d’Estadística 2022-2025. Un text que reprèn el treball del pla del 2018-2021, que s’ha configurat com una eina per ordenar, regular i sistematitzar l’activitat del Sistema estadístic d’Andorra. La idea d'aquesta normativa és la d'establirper llei la planificació de l’activitat estadística i determinar els mètodes d’obtenció de la informació, els organismes responsables i els mecanismes de col·laboració.

Aquest pla, segons ha explicat Gallardo, té la voluntat de consolidar els treballs desenvolupats pel primer pla tenint en compte un context de demanda d’informació que ha anat en augment. Per aquest motiu el ministeri considera que cal aprofitar la informació disponible en el registres administratius, assolint una millor eficiència.

En aquest context, el titular d'economia ha comunicat que enguany, esredueix en un 1,5% el pressuposten comparació amb el del 2018-2021. Tanmateix, tot i tenir un cost menor, el nou pla reuneix un 34% més de publicacions en el seu desplegament amb un total de 847 activitats davant les 629 del pla del 2018-2021.

En aquest sentit, el ministre ha posat en relleu que al pla s’han incorporat noves activitats, d’entre les quals sobresurten l’estadística del lloguer d’habitatges, el balanç energètic, l’estadística de la joventut o el sistema d’indicadors per a la igualtat. A més, també hi ha noves activitats relatives a l’Acord d’associació amb la Unió Europea, com ara l’índex del cost laboral harmonitzat.

Els objectius principals d'aquest nou pla sónimplementar la georeferenciació de les dades estadístiques, minimitzar la càrrega de treball als informants o identificació, millorar i estandarditzar els processos.

tracking