x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reunió a l'elisi

França ajudarà a obtenir l'homologació del certificat Covid

Xavier Espot s'ha reunit aquest matí amb Jean Castex per tractar les relacions bilaterals
Xavier Espot i Jean Castex a Matignon

Xavier Espot i Jean Castex a Matignon

Xavier Espot i Jean Castex a Matignon

Espot i Macron aborden la pandèmia

Espot i Macron aborden la pandèmia

Espot i Macron aborden la pandèmia

AMBAIXADA D'ANDORRA A FRANÇA / F. PÉREZ
Xavier Espot i Roser Suñé al Palau de l'Elisi.

Espot i Macron aborden la pandèmia

Xavier Espot i Roser Suñé al Palau de l'Elisi.

Ambaixada d'Andorra a França / F. Pérez
Actualitzada 22/06/2021 a les 15:51
El cap de Govern, Xavier Espot s'ha reunit aquest dimarts al matí amb el primer ministre francès Jean Castex a Matignon donant continuïtat a la trobada que van mantenir el passat mes de desembre per tractar l'homologació del certificat de vacunació andorrà als països de la UE, la mobilitat entre els dos territoris, l'agenda europea, així com diferents aspectes de les relacions bilaterals. Les delegacions han tractat el treball que s'està duent a terme amb la col·laboració i el suport de França per a l'homologació del certificat de vacunació andorrà per tal que sigui reconegut pels Estats membres de la UE.

Segons informa Govern, els dos mandataris han compartit la situació sanitària actual i l'avançament de la campanya de vacunació en ambdós països. Espot i Castex han coincidit en la necessitat d'immunitzar al màxim la població per tal de recuperar progressivament l'activitat i han celebrat la flexibilització de les mesures que faciliten la mobilitat entre els territoris.

Pel que fa a l'agenda europea, Castex ha reiterat el suport de França i la seva voluntat d'accelerar i facilitar les negociacions per a l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea. Les dues delegacions han acordat reforçar els contactes bilaterals vinculats a la negociació de l'Acord d'associació a través de les respectives secretaries d'Estat. També s'ha parlat del desenclavament geogràfic del territori pirinenc. 

Reunió amb Macron
Espot, i la síndica general, Roser Suñé, es van trobar ahir a l’Elisi amb el Copríncep Emmanuel Macron. Era la segona trobada institucional a París dels tres mandataris i va estar marcada per la pandèmia. Espot i Suñé van traslladar a Macron la bona evolució de les dades epidemiològiques al Principat i l’estat de la campanya de vacunació, amb prop del 58% de la població vacunable que ja ha rebut almenys una dosi del vaccí. El cap de Govern i la síndica van agrair les 18.000 vacunes que han arribat des de França, i també el suport que està rebent el Principat per tal d’homologar en l’àmbit europeu el certificat Covid que obtenen els ciutadans del país un cop tenen la pauta completa de vacunació, i que els ha de permetre la mobilitat pel continent. Tal com va informar el Govern, “els tres mandataris també han abordat la situació econòmica a Andorra, la gestió de la crisi derivada de la pandèmia i les expectatives de recuperació de cara als pròxims mesos”.


Durant la trobada, també es va tractar l’estat de les negociacions per assolir l’acord d’associació amb la UE. Espot va exposar els avenços i els contactes mantinguts com la reunió, el mes passat, amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, i la que ha de tenir a la tardor amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Espot, Suñé i Macron van coincidir que la presidència francesa del Consell de la UE, el primer semestre del 2022, “serà una bona oportunitat per donar un impuls significatiu a les negociacions, particularment en els aspectes que requereixen un arbitratge polític com ara la política migratòria, els serveis financers o el mercat de les telecomunicacions”.


La connexió per carretera, l’educació o la col·laboració en l’avançament cap a la transició energètica van ser altres dels temes que es van abordar durant la reunió. L’agenda del cap de Govern a la capital francesa continua avui amb la reunió amb el primer ministre, Jean Castex, i les trobades que mantindrà amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, i amb la secretaria general de la Francofonia, Louise Mushikiwabo.
Etiquetes
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts