finances

López posa en dubte les dades de creixement presentades per l'FMI

Critica que es van elaborar sense tenir en compte l’increment de dèficit presentat

López posa en dubte les dades de creixement presentades per l'FMISFGA / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els números i perspectives de creixement que el ministre Jover va presentar conjuntament amb el Fons Monetari Internacional el passat 11 de juny, no són creïbles segons el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. “Sense haver entrat gaire al detall del que es va presentar, hem de pensar que aquests números es van fer abans que el ministre Jover presentés el pressupost extraordinari en què es duplicava el dèficit previst per l’actual exercici”

Per aquest motiu, López va considerar que les previsions quedaven “desautoritzades” i que caldria tornar a fer tots els números de creixement per als propers anys tenint en compte el pressupost extraordinari que passa de 60 a 129 milions d’euros el dèficit previst per al 2021. En aquest sentit, López va deixar clar que des de la bancada socialdemòcrata “demanarem explicacions al ministre, que presenta unes dades amb l’FMI, del qual sabeu que no en sóc pas massa adepte, i que al cap de dos dies, presenta un pressupost en què se li duplica el dèficit que tenia previst. Això no són pas bones notícies de com es fan les coses”.

Cal recordar que durant la compareixença conjunta de l’FMI i el Govern, es van situar els pronòstics de creixement del PIB per aquest 2021 entorn al 5,8% mentre que per a l’any vinent, tot i moderar l’increment, aquest se situaria en el 4,1%.

DADES

Nou pressupost

El ministre de Finances, Eric Jover, compareix a la comissió de Finances i presenta un projecte de llei per fer un pressupost extraordinari on el dèficit previst passa de 60 milions als 129.

Creixement per a 2022

Govern i FMI discrepen pel que fa al creixment de l’economia andorrana el 2022. Jover va apuntar al 7,1% mentre que l’ens econòmic ho va xifrar en 4,1%.

La regla d’or

El PS veu complicat que durant aquesta legislatura es pugui tornar a situar l’endeutament per sota del 40%, que és el que marca la regla d’or, com sí que defensa Jover en el pla d’equilibri financer del Govern.

tracking