L'Institut de l'Habitatge veu la llum entre “blufs” i “monstres”

La majoria dona suport al text i l’oposició defensa que s’agreujarà la problemàtica

L'Institut de l'Habitatge veu la llum entre “blufs” i “monstres”Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’habitatge ha estat objecte de debat en moltes de les sessions parlamentàries d’aquesta legislatura, totes marcades per un fort component ideològic. La d’ahir, en la qual el projecte de llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge va veure la llum amb el suport dels grups de la majoria i la consellera no adscrita Carine Montaner, tampoc va ser una excepció. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va exposar les benevolències que aportarà l’ens per incrementar l’oferta al parc immobiliari, amb especial sensibilitat per l’habitatge d’ús social a preu assequible. No obstant això, Filloy va puntualitzar que “no veurem la solució a aquesta greu problemàtica de forma immediata”.

Des de la bancada socialdemòcrata, Carles Sánchez va declarar que el text “alimentarà les tendències alcistes existents”, i va mostrar-se recelós de la col·laboració publicoprivada, fet que va motivar una enganxada amb el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat. “Assumeixen que allà on hi ha un empresari hi ha especulació i el capital engoleix el bé social. I això no és així”, va dir Enseñat. “No es tractava de diversificar el sector, sinó de sumar accions pel dret a l’habitatge. La mesura estructural, molt em temo, es quedarà en un bluf”, va replicar Sánchez, que va rebre una nova contestació d’Enseñat, més punyent. “Porta forats a l’americana de tanta arna. Voreja idees d’un temps tan passat que potser s’han deixat algun comú pel camí”, va sentenciar en al·lusió a la corporació escal­denca.

El conseller de terceravia Joan Carles Camp tampoc va defugir el cos a cos amb Filloy i va titllar el projecte de “monstre en majúscules”. “L’Institut de l’Habitatge és una macropromotora d’habitatges amb el Govern al darrere. Les mesures són intervencionistes, electoralistes i populistes”, va dir. “El que agreuja la situació és no fer res. Aquest monstre tan horrible canviarà el paradigma de l’habitatge”, va cloure Filloy.

tracking