Sanitat

L'acreditat cardiòleg Josep Brugada exercirà a Andorra

El doctor obrirà un centre de cardiologia predictiva especialitzat en els esportistes

L'acreditat cardiòleg Josep Brugada exercirà a AndorraS J. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va mostrar ahir la satisfacció pel fet que el cardiòleg Josep Brugada Terradellas exercirà com a metge especialista al Principat. Aquest prestigiós especialista vol obrir un centre de cardiologia predictiva i de l’esport, i se suma a la llista d’altres professionals de prestigi que han triat Andorra com un dels llocs on exercir.

El BOPA va publicar ahir l’autorització. Ha fet falta una habilitació especial per necessitats del país, per un període de cinc anys. El prestigiós doctor va sol·licitar el permís per treballar al país el 26 de maig i compleix els requisits fixats per exercir-hi i residir-hi, i la seva demanda ha rebut els informes favorables del Col·legi de Metges i del comitè tècnic de valoració de l’exercici de les professions titulades.

La decisió del Govern remarca que l’autorització s’atorga perquè “la seva especialitat representa una necessitat sectorial al Principat d’Andorra”. Brugada va ser un dels especialistes que es van esmentar reiteradament com una de les apostes d’inversió estrangera en l’àmbit sanitari amb metges reconeguts que instal·lessin clíniques al país com una oferta més per a residents i visitants.

Brugada té 63 anys i treballa a l’hospital Clínic, al centre mèdic Teknon i és director de la unitat d’arrítmies de l’hospital Sant Joan de Déu. L’especialista és membre d’una saga de cardiòlegs i amb els seus germans, Pedro i Ramon, el 1992 van identificar una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca i que s’ha anomenat síndrome de Brugada.

L’executiu també ha autoritzat l’exercici com a cardiòleg al doctor Julio Antonio Carballo Garrido, que arriba amb les mateixes condicions d’exercici de la professió.

tracking