x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Govern clou la transformació de CTRASA

Calvó presenta el projecte de llei i obre la porta que es converteixi en una filial de FEDA
La ministra Sílvia Calvó presentant el projecte de llei.

Govern clou la transformació de CTRASA

La ministra Sílvia Calvó presentant el projecte de llei.

SFG
Actualitzada 17/06/2021 a les 12:02
Els canvis administratius a CTRASA encaren la recta final després que el consell de ministres aprovés el projecte de llei per tal de canviar l’actual sistema amb el qual funciona la cremadora de residus. “L’empresa ja és el cent per cent pública i per tant no tenia sentit que continués funcionant com una concessió”, va apuntar la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó.

En el moment en què s’aprovi el text legislatiu es donarà per acabada la fase concessionària i CTRASA, que és en un 70% de FEDA i en un 30% del Govern, passarà a ser “un instrument de gestió directa”, segons la ministra. Aquest canvi es farà per tal de “mantenir la qualitat en el servei i adequar a la realitat” la companyia, va explicar Calvó. Pel que fa a com es farà l’encomana dels serveis per part de l’executiu, un cop canviada la fórmula de la concessió, la titular de la cartera de Medi Ambient va explicar que “el que es farà llavors serà que el Govern faci un encàrrec de programa a CTRASA, per tal de regular la feina que es realitzarà”.

“Hem de pensar que estem davant d’una llei curta, que el que preveu és aquesta transformació, però sense que desaparegui l’empresa”, va remarcar Calvó, que va garantir-ne la continuïtat. A més a més, la ministra va posar en relleu que amb el text actual es tancava qualsevol possibilitat que entrés capital privat a CTRASA. “Inicialment, la companyia tenia una part important de capital privat i actualment és tota de capital públic”, va dir Calvó, que va deixar clar que “en cas que això es volgués canviar i es pretengui l’entrada d’un inversor privat, en el projecte de llei que presentem avui no seria possible i caldria que se’n fes una modificació”. No obstant això, el que sí que permetrà el text legislatiu és la compravenda d’accions entre administracions.

Calvó va posar sobre la taula que en un futur no gaire llunyà FEDA pogués comprar al Govern el 30% que té de CTRASA i que la companyia elèctrica n’acabés sent l’única propietària. No obstant això, cal tenir en compte que aquest fet no és d’obligat compliment pel que fa al text legislatiu, però apunta a materialitzar-se a tenor de les paraules de la ministra, que va dir que “el fet que CTRASA passés a ser una filial de FEDA la faria més eficient, perquè hi hauria una sèrie de procediments que es farien de manera compartida i altres que es podrien centralitzar”. En cas de fer-se, però, la ministra va deixar clar que hauria d’anar al notari per tal de formalitzar la compravenda.

Cal recordar que actualment la parapública elèctrica, més enllà de l’accionariat, ja té una vinculació directa amb CTRASA, mitjançant la xarxa de calor que s’està desenvolupant a Andorra la Vella a través de FEDA Ecoterm. “Produïm calor de fa uns mesos i el que volem es reforçar aquesta missió que no calgui tractar més residus, sinó millorant el rendiment per fer més energia amb els mateixos residus”, va dir Calvó.

ALTRES ACORDS

-Ecologia
El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de Llei de l’economia circular, que es presentarà avui.


-Nou reglament

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va anunciar que s’havia aprovat el reglament regulador del Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i el procediment sancionador.

-Contribucions
El Govern va aprovar una contribució voluntària de 40.000 euros per al comitè de Creu Roja Internacional i una altra de 20.000 euros per a programes i al fons del Consell d’Europa.

-Licitacions
Ordenament Territorial va presentar un total de sis licitacions per tal d’arranjar carreteres del Principat. I altres dues de millora de serveis informàtics.

-Adjudicacions
Es va adjudicar el servei de millora de la xarxa d’aigua en diferents centres escolars per 179.997,60 euros a Agefred Serveis.

-Immigració
Validada una quota de 250 permisos per a treballadors per compte propi. La darrera, del febrer, està a punt d’esgotar-se.
 
ESPOT ES REUNIRÀ AMB MACRON A PARÍS
El cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, es reuniran amb el Copríncep francès, Emmanuel Macron, dilluns 21 de juny, en una visita institucional a París. Durant la trobada es tractarà la situació sanitària i la mobilitat. A banda de la trobada amb el cap d’Estat, Espot mantindrà una reunió amb el primer ministre gal, Jean Castex. En aquesta segona reunió, el cap de Govern anirà acompanyat dels secretaris d’Estat Landy Riba i César Marquina. Finalment es trobarà amb la directora general de la Unesco i la secretaria general de la Francofonia.
  • #1 SEGUEIX LA FESTA
    (17/06/21 07:54)

    Tot un entremat per perpetuar el forn incinerador amb costos mediambientals( hi haura camions de gas i magatzem de gas) i economics elevats

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts