x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Sense mascareta a espais exteriors

La protecció facial tampoc no s'haurà d'utilitzar en les activitats escolars a l'aire lliure ni en reunions de treball, amics o familiars de persones immunitzades
Ciutadans amb mascareta pel carrer aquest matí

Ciutadans amb mascareta pel carrer aquest matí

Ciutadans amb mascareta pel carrer aquest matí

Fernando Galindo
Actualitzada 16/06/2021 a les 20:17
El ministre de Salut, Joan Martínez, ha manifestat que l'eliminació de la mascareta als espais oberts a partir de demà és una de les mesures més esperades i desitjades per la població i ha remarcat que ha estat possible pel compliment de les restriccions i per l'augment dels vacunats. La mesura aprovada avui pel consell de ministres fixa l'aixecament de l'obligació de dur la protecció facial en espais oberts i a la via pública i el ministre ha recalcat que la mascareta s'ha de continuar portant a sobre perquè s'ha d'utilitzar quan hi hagi grups de gent i quan s'entri a establiments o qualsevol espai interior.

Martínez Benazet ha recomanat a les persones fràgils o que encara no estiguin vacunades que continuïn portant la mascareta sempre com a mesura de protecció personal ja que ha ressaltat que la pandèmia no ha acabat perquè encara hi ha circulació del virus i ha insistit que s'han de respectar les restriccions vigents perquè són d'obligat compliment. 

El port de mascareta deixa de ser obligatori també a les activitats escolars a l'aire lliure i a les reunions de treball, familiars o amics de persones immunitzades. El ministre ha explicat que una persona immunitzada és la hagi passat la Covid fa menys de sis mesos o que hagi rebut almenys una dosi de la vacuna fa més de quatre setmanes. 

Joan Martínez Benazet ha explicat, com ha avançat el Diari aquest matí, que el Govern aplicarà nous criteris per les proves de detecció del virus que passaran a ser de pagament en determinats casos. El titular de Salut ha afirmat que la mesura s'implementaria al juliol "quan s'hagi pogut oferir a tota la població la vacuna" i seria per fer fer TMA, PCR o tests d'antígens sempre que no sigui per un motiu mèdic justificat. La prova s'hauria de pagar en casos de persones que no s'han vacunat perquè rebutgen el vaccí sempre que es facin per motius d'oci com viatges.

10 persones per taula
L'alleugeriment de mesures afecta també a la restauració que podrà tenir fins a 10 persones per taula a les terrasses i un màxim de 8 si són espais interiors. El Govern a més permet que es pugui fumar a les terrasses i que es reactivi el bufet en modalitat d'autoservei amb limitacions que s'han fixat en els protocols sanitaris. 


L'obligació de portar mascareta de manera general es va aplicar l'abril del 2020 quan es va començar a permetre les sortides puntuals al carrer després del confinament general de la població i el tancament d'activitats econòmiques vigent des de mitjans de març de l'any passat quan el SARS-CoV-2 va començar a afectar de manera molt intensa tot el món i es van detectar els primers casos de transmissió comunitària al Principat.
Veure’n més
137
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts