La llei no permetrà als ciutadans formar part de les meses electorals

El vot per correu es podrà sol·licitar sense justificar el motiu

La llei no permetrà als ciutadans formar part de les meses electoralsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La modificació de la Llei electoral i del referèndum no permetrà, finalment, la participació dels ciutadans de manera voluntària a les meses electorals, tal com havia proposat inicialment DA. De fet, el text final de la proposició de llei que va presentar el PS té a veure poc amb l’inicial. Pel que fa al contingut, de les propostes de caire polític que havia fet el PS no se n’ha acceptat cap. I quant a la forma, la llei ha anat acompanyada de polèmica després que els consellers de terceravia no donessin suport a un text que els principals canvis que aportava estaven relacionats amb els drets de les persones amb discapacitat.

Després del canvi del vot de terceravia, els grups de la majoria i els socialdemòcrates van acordar entrar de nou una modificació de la llei per incloure les millores per als discapacitats, sense entrar en el terreny polític. En aquesta nova modificació ja no s’incloïa la possibilitat dels ciutadans de participar en les meses electorals. Va ser terceravia qui, vist que s’havia eliminat aquesta possibilitat, va demanar a través d’una esmena tornar-ho a incloure. DA, però, havia fet la proposta per arribar a un consens que finalment no es va donar i prefereix mantenir el sistema tal com és ara. El PS volia que la participació fos obligatòria, com es fa en altres països com ara Espanya, i tampoc estava d’acord amb la proposta que fos voluntari. Per tot plegat, l’esmena de terceravia no ha prosperat.

Un canvi que sí que s’incorpora és que el vot per correu el podrà sol·licitar qualsevol elector que es trobi fora d’Andorra, sense que calgui justificar quin és el motiu. La voluntat és afavorir la participació de la ciutadania a les eleccions.

tracking