Govern autoritza vendre les accions de CTRASA a FEDA

Calvó ha explicat que s'ha aprovat el canvi del règim de concessió actual de la societat

La ministra Silvia Calvó explicant el canvi de règim de concessió durant la roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, ha explicat, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, el canvi del règim jurídic de concessió actual deCTRASA. El Govern ha aprovat el projecte de Llei per canviar-lo i donar compliment a les recomanacions del Tribunal de Comptes. Segons ha ditCalvó"La proposta és convertir-la en un instrument de gestió directa del Govern per garantir la continuïtat de la societat i l'actual bon funcionament que té pel que fa a la seva emissió de tractar els residus".

Govern considera que la relació inicial que es va atorgar l'any 2002 amb la societat ha deixat de tenir sentit, ja que la societat és totalment pública i el règim de concessió trasllada la imatge d'organització privada, quan no ho és. Actualment FEDA té el 70% del capital de la societat i el 30% restant està en mans de l'executiu. En aquest sentit, el canvi de gestió preveu la modificació dels estatuts deCTRASAper convertir-la en instrument de gestió directa, traspassar els actius del Govern a la societat, garantir que la totalitat del capital de la societat ha de ser públic i autoritzar la venda de les accions deCTRASAtitularitat del Govern a FEDA. "El fet que la societat passi a ser una filial de FEDA també agilitzaria i faria més eficient la seva operació en el sentit que FEDA podria oferir la centralització de determinats serveis de suport", ha ditCalvó.

També ha puntualitzat que reforçaria la missió de producció d'energia que téCTRASA. "La producció de calor s'anirà incrementant amb el temps, el que volem és que no calgui tractar més residussinóque millorant el rendiment de la plantapuguemproduir més energia amb la mateixa quantitat de residus amb una previsió de l'augment de l'energia d'un 30%", ha puntualitzat.

tracking