El PS retreu al Copríncep episcopal les “ingerències polítiques”

López, Salazar i Miró van mantenir ahir una “intensa conversa” amb Vives

El PS retreu al Copríncep episcopal les “ingerències polítiques”Bisbat d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del PS, Pere López, i els consellers generals de la formació Judith Salazar i Joaquim Miró van reunir-se ahir amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i li van expressar la preocupació per les que consideren “ingerències polítiques” de l’arquebisbe d’Urgell. A més, li van mostrar el neguit pel “desequilibri institucional” que pot generar la seva “sobreexposició”, una qüestió que, recorden, ja van posar de manifest durant la Cimera Iberoamericana del mes d’abril. En aquest sentit, els socialdemòcrates van indicar que “el Copríncep que té més poder polític i més presència en l’àmbit internacional és el francès, i que aquestes desatencions cap a ell poden perjudicar les relacions d’Andorra amb França, a qui es recorre des del Principat quan es necessita ajuda”.

Els socialdemòcrates van qualificar d’“intensa conversa” la mantinguda amb el Copríncep al Palau episcopal en el marc de les reunions que Vives ha encetat amb els representants dels grups parlamentaris. En el decurs de la trobada també es van abordar les ponències aprovades en el recent congrés amb temes als quals l’Església catòlica s’oposa obertament com l’avortament o l’eutanàsia. Els consellers generals van manifestar que el Copríncep s’ha de mantenir dins de marc de la Carta Magna i que té l’opció de presentar un recurs al Tribunal Constitucional. El Copríncep, segons els socialdemòcrates, va assegurar que és coneixedor dels temes acordats. Segons va indicar Judith Salazar, Vives també va expressar que no és qüestió seva assegurar l’equilibri institucional i que ell acudeix allà on se li demana participar.

Les dues parts també van abordar el treball fet pel PS durant la pandèmia i la seva implicació en la Llei dels ERTO o les propostes per ampliar les ajudes als autònoms o la gratuïtat de FEDA i Andorra Telecom.

Vives també es va reunir ahir amb representants del grup parlamentari liberal, el seu president, Ferran Costa, i els consellers Marc Magallón, Sílvia Ferrer i Eva López. El bisbat va destacar el “clima de diàleg institucional”.

tracking