Sanitat

El doctor Josep Brugada obrirà un centre de cardiologia predictiva

L'especialista ha obtingut una autorització de cinc anys per exercir al país

El cardiòleg Josep BrugadaSJD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha destacat l'arribada del doctor Josep Brugada al Principat per ser un especialista de referència internacional i ha indicat que es concreta un projecte que es valorava fa anys amb l'obertura d'un centre de cardiologia predictiva i esportiva. El Govern ha fet públic aquest matí al BOPA l'autoritzatció al cardiòleg per exercir com metge especialista al Principat "mitjançant habilitació especial per necessitats del país, per un període de cinc anys". El prestigiòs doctor va sol·licitar el permís per treballar al país el 26 de maig i compleix els requisits fixats per exercir i residir al país i la seva demanda ha rebut els informes favorables del Col·legi de Metges i del Comitè Tècnic de Valoració de l’Exercici de les Professions Titulades.

La decisió del Govern remarca que l'autorització s'atorga perquè "la seva especialitat representa una necessitat sectorial al Principat d’Andorra". El cardiòleg Josep Brugada va ser un dels especialistes que es va esmentar reiteradament com una de les apostes d'inversió estrangera en l'àmbit sanitari amb metges reconeguts que instal·lessin clíniques al país com una oferta més per a residents i visitants.

Josep Brugada té 63 anys i treballa a l'hospital Clínic, al centre mèdic Teknon i és director de la Unitat d'Arritmies de l'hospital Sant Joan de Déu. L'especialista és membre d'una saga de cardiòlegs i amb els seus germans, Pedro i Ramon, el 1992 van identificar una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca i que s'ha anomenat Síndrome de Brugada.

L'executiu ha autoritzat també l'exercici com a cardiòleg al doctorJulio Antonio Carballo Garrido que va presentar la sol·licitud el mateix dia que el doctor Brugada i arriba amb les mateixes condicions d'exercici de la professió.

tracking