El PS demana al Copríncep Vives que no s'ingereixi políticament

Pere López, Judith Salazar i Joaquim Miró li han reclamat a Joan-Enric Vives que es "cenyeixi a les atribucions constitucionals"

La majoria i el PS entren a tràmit la proposició de llei de protecció de dades personalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest dimarts, el president socialdemòcrata, Pere López, la consellera general i presidenta suplent del grup parlamentari, Judith Salazar, i el conseller general Joaquim Miró han mantingut una reunió amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Segons el comunicat emès pel PS, els representants socialdemòcrates han manifestat la seva preocupació per "les ingerències polítiques del Copríncep" i pel "desequilibri institucional que provoca la sobreexposició de Vives".

La preocupació dels representants socialdemòcrates s'ha exposat perquè "el Copríncep que té més poder polític i més presència a nivell internacional és el francès" i que "aquestes desatencions cap a ell poden perjudicar les relacions d'Andorra amb França, a qui es recorre des del Principat quan es necessita ajuda".

López, Salazar i Miró han manifestat que el Copríncep "s'ha de mantenir dins del marc constitucional" i que té "l'opció de presentar un recurs al Tribunal Constitucional, però que més enllà no es poden contemplar decisions que surtin d'aquest marc". El Copríncep, segons el comunicat del PS, ha assegurat que "és coneixedor dels termes acordats". Durant la trobada, també s'ha tractat el "treball fet pels socialdemòcrates durant la pandèmia de la Covid-19" amb algunes propostes recollides i aplicades durant els últims mesos.

tracking