Condemnes

Pena de 18 mesos condicionals per llogar el pis d'una tercera persona

Corts dicta que l’home també ha de pagar 5.000 euros a la propietària de l’immoble

Pena de 18 mesos condicionals per llogar el pis d'una tercera personaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va dictar dijous la sentència que condemna un home que va llogar el pis d’una tercera persona a divuit mesos de presó condicional. La pena notificada pels magistrats també contempla el pagament de 5.293 euros en concepte de responsabilitat, dels quals el condemnat només n’ha d’abonar 1.000 i escaig, ja que en el moment dels fets ja va atorgar a la propietària de l’immoble un total de 4.000 euros.

L’home va ser acusat d’un delicte major d’estafa qualificada per haver arrendat un pis que no era seu durant quasi un any a una persona que necessitava canviar de domicili. Els fets es remunten entre el novembre del 2017 i el setembre del 2018, quan el processat va estar cobrant el lloguer de l’habitatge sense que la propietària, una dona gran que va traspassar el 2019, en fos conscient.

Durant la vista oral de cas, que va tenir lloc a principis del mes passat a la Seu de la Justícia, l’acusat va al·legar que “pensava que tenia molta confiança amb la propietària del pis, però em vaig sobrepassar. Jo només volia ajudar un home que necessitava canviar-se de pis i tenia dues criatures petites”. L’home va reconèixer l’autoria dels fets des del primer moment, tot i que va posar en relleu que “en cap moment volia aprofitar-me de la situació”, i va afirmar que va fer el possible per posar-se en contacte amb la propietària, però en vista que no la podia localitzar “vaig donar-li la còpia de les claus que tenia del pis perquè hi poguessin entrar a viure mentre seguia insistint per informar la senyora”. Tanmateix, va assenyalar que quan va aconseguir posar-se en contacte amb la dona en qüestió, aquesta no es va prendre “gaire bé” l’arrendament, però va asseverar que “no hi va haver cap problema, ja que després vam anar a fer uns vins junts”.

La fiscalia va explicar que malgrat que l’acusat ha reconegut els fets des de la instrucció, l’home es va fer passar per l’amo de l’habitatge i va signar un contracte fals. A més, va manifestar que el processat fins i tot va punxar el seu propi comptador d’electricitat perquè l’inquilí pogués gaudir de llum sense donar-la d’alta. I va demanar una pena de dos anys de presó condicional i el pagament dels diners que devia a la propietària. La defensa va al·legar que el seu client va guardar els diners del lloguer, per la qual cosa “la seva intenció no era estafar ningú, sinó ajudar”.

tracking