acord amb protecció civil

El poliesportiu del Pas serà alberg en cas d'emergències

El poliesportiu del Pas serà alberg en cas d'emergènciesPROTECCIÓ CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Protecció Civil, Cristian Pons i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas van segellar divendres l'acord que formalitza l'accés del cos de seguretat a les instal·lacions del centre esportiu del Pas de la Casa per a fer-lo servir com a alberg provisional en cas d'emergències. Quan sigui necessari reconvertir-lo per acollir persones es comptarà amb el suport logístic de la Creu Roja. La capacitat estimada serà de fins a 100 places i tindrà espais de descans, assistència mèdica, higiene, restauració i lleure, amb el material aportat per Protecció Civil.

El projecte ja es va donar a conèixer el passat mes de desembre, quan el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i la cònsol major encampadana van rubricar un primer conveni per fer realitat aquesta iniciativa gestionada pel departament de Protecció Civil i que té l'objectiu de donar una resposta adaptada i organitzada en cas de necessitar aquest tipus d'equipament en qualsevol punt del territori, a banda d’anticipar-se a situacions que puguin requerir-ne l'ús.

L'elecció del Pas de la Casa per disposar d’aquesta primera instal·lació provisional no ha estat casual ja que la proximitat amb el punt fronterer francoandorrà i les particularitats de la carretera que uneix la localitat encampadana amb França el converteixen en un punt idoni, especialment de cara a les nevades que es puguin produir durant la temporada d'hivern i que en ocasions provoquen el tall de la via. El comú d’Encamp també ha cedit altres espais necessaris per emmagatzemar el material i facilitar una ràpida distribució en cas que calgui acollir persones i la cònsol va afegir al seu dia que la corporació també posarà a disposició el personal operatiu de què disposa per ajudar en allò que calgui.

El departament de Protecció Civil va agrair ahir a través de les xarxes socials al comú d’Encamp la seva col·laboració en aquest projecte.

tracking