Salut planteja realitzar una prova pilot per a l'obertura de discoteques

Benazet diu que seria amb límit d’aforament, amb test d’antígens i sense mascareta

Salut planteja realitzar una prova pilot per a l'obertura de discotequesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut planteja realitzar una prova pilot en una discoteca del país per preparar l’obertura de l’oci nocturn. Ho va afirmar durant la roda de premsa d’actualització el titular de la cartera sanitària, Joan Martínez Benazet, qui va manifestar que la idea la va proposar ell mateix durant la reunió que van mantenir amb els representants del sector dijous al migdia. Tot i que el ministre va manifestar que encara no hi ha una data fixada per dur a terme l’assaig, “treballem per poder posar-la en marxa en algun moment, ja que es tracta d’un tema d’interès i la seva realització pot ser positiva”.

Benazet va avançar que la prova pilot es durà a terme en una discoteca, que encara s’hauria de definir, i que els criteris bàsics serien la imposició d’un límit d’aforament, que els assistents no portessin mascareta i que es realitzessin un test d’antígens abans de l’esdeveniment per garantir que ningú hi accedís amb el virus actiu. Tanmateix, va puntualitzar que aquesta és la seva idea i es tracta d’una valoració inicial que encara s’ha d’acabar d’analitzar tenint en compte tots els factors.

El ministre també va apuntar que els protocols sanitaris per prevenir la propagació del coronavirus de cara a la reobertura de les sales de festes de nit seran diferents dels que es preparen per reactivar els bars de copes, de la mateixa manera que les dates d’obertura. En aquest sentit, va asseverar que la voluntat del ministeri és que els locals d’oci nocturn puguin obrir fins a les tres de la matinada i, amb referència a la celebració de la reunió preliminar de dijous amb els representants dels empresaris, va exposar que va ser molt productiva, hi va haver “molt bona col·laboració” per ambdues parts i estan treballant de cara al fet que durant el mes de juliol “ja puguem tenir aquesta possibilitat” i el sector recuperi l’activitat econòmica amb seguretat.

Cal recordar que actualment els establiments d’oci nocturn poden obrir fins a les dotze de la nit, de la mateixa manera que els bars. Tot i això, des del sector consideren que aquesta franja horària és insuficient, ja que manifesten que els suposa una despesa més gran perquè defensen que la gent va als locals després de sopar i amb els horaris actuals no hi anirien. D’altra banda, Benazet, va dir que des del ministeri també s’està treballant en la recuperació de les festes majors a l’estiu. Així doncs, va assenyalar que la seva voluntat és “intentar trobar un retorn a la normalitat en diversos aspectes”, entre els quals es troben l’oci nocturn i les celebracions a l’aire lliure. Tot i això, va assenyalar que el Govern és molt prudent a l’hora de prendre decisions entorn de la pandèmia de la Covid i “no ens agrada anticipar les coses abans del temps previst”. Per cloure, va asserir que quan hi hagi uns protocols establerts i es tingui clar quin és el camí d’aquestes celebracions “ho anunciarem”.

tracking