Govern i l'AEC acorden promoure pràctiques ambientals en l'esport

S'ha creat una guia pràctica pels organitzadors d’activitats esportives per facilitar la comprensió dels nous reglaments i reduir l’impacte ambiental

Roda de premsa i signatura del Conveni Andorra Esport Clúster.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el president de l’Andorra Esports Clúster (AEC), David Hidalgo, han signat aquest matíun conveni de col·laboració que té l’objectiu de promoure les bones pràctiques ambientals en la celebració d’esdeveniments esportius. Segons ha ressaltat Calvó, la idea és minimitzar l'impacte al medi natural per preservar la flora i la fauna del país.

L’entesa entre ambdues parts, segons informa Govern, permet promoure i divulgar, en l’àmbit de l’esport i les activitats esportives, accions concretes per prevenir els residus i fomentar el reciclatge, per l’estalvi i el consum eficient de l’aigua i per la implantació d’energies renovables, així com de l’eficiència energètica, la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle o la protecció del medi natural, entre altres aspectes.

El conveni marc, s'ha celebrat per la possibilitat de "desplegar accions concretes" tal com ha dit Hidalgo. Calvó ha avançat que s’ha concretat amb la col·laboració pública-privada entre el Govern i l’AEC alhora de treballar els reglaments que

l’Executiu està enllestint per a la regulació de les activitats al medi i que ha recollit les aportacions del clúster. En aquest sentit, el conveni ha elaborat una guia pràctica destinada als organitzadors d’activitats esportives per facilitar la comprensió dels nous reglaments i reduir l’impacte ambiental.

tracking