El congrés ordinari se celebrarà el 12 de juny

El PS es posicionarà sobre la gestació subrogada i l'eutanàsia

Els socialdemòcrates renovaran diversos càrrecs del comitè executiu i directiu

El PS es posicionarà sobre la gestació subrogada i l'eutanàsiaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS celebrarà el 12 de juny el divuitè congrés ordinari i el vintè aniversari, després que el 2020, a causa de la pandèmia, es va haver de suspendre, tal com es va anunciar ahir en roda de premsa. “Per nosaltres era molt important que es pogués realitzar de manera presencial”, va apuntar la presidenta del partit, Susanna Vela, que va afegir que “tot i que moltes coses com aquesta roda de premsa o reunions diverses es poden fer de manera telemàtica, considerem que el debat que cal mantenir pel que fa a diverses qüestions s’ha de fer presencialment”.

El conclave que celebrarà el PS al Prat del Roure ha de servir per bastir de discurs polític de la formació en diferents aspectes. Així doncs, el primer secretari, Gerard Alís, va exposar que “farem un total de set ponències entre les quals parlarem de temes com l’avortament, la gestació subrogada, l’eutanàsia i el dret de l’habitatge”. No obstant això, Alís va apuntar que en alguns casos “ja coneixeu quin és el posicionament polític perquè s’ha explicat diverses vegades, però en altres seran temes que es posaran sobre la taula i que caldrà debatre per tal de decidir l’enfocament”.

En aquest sentit, el secretari d’organització, Pere Baró, va recordar la importància dels debats polítics que mantindrà la família socialdemòcrata, ja que “del posicionament que surti d’aquestes ponències n’acabaran sortint les idees que defensarem a les institucions, o fins i tot també caldrà que estiguin inclosos dins els programes electorals de les futures eleccions”.

Un altre dels punts que es decidiran al congrés és la direcció del partit. Així doncs, els afiliats caldrà que votin les diferents candidatures al comitè executiu, el comitè directiu i la defensora del militant. Preguntada sobre si hi hauria alguna candidatura de consens o si es preveia que hi hauria diverses opcions per a les diferents posicions directives de la formació, Vela va comentar que “encara és aviat per saber si es presentarà una única candidatura de consens”. Per la seva part, Alís va recordar que “les persones que hi estiguin interessades tenen temps per presentar les candidatures fins al dia abans del congrés”.

Quant als protocols, Vela va explicar que “hem acordat amb el ministeri de Salut com fer-ho presencial i per això hem triat el Prat del Roure, perquè ens ofereix espai suficient. A més, hem allargat les votacions fins a la tarda per evitar aglomeracions”.

PONÈNCIES

-'L’AVORTAMENT'

El primer secretari, Gerard Alís, va recordar que el partit ja té una posició respecte al tema, però que seria interessant mantenir un debat amb la militància per veure si calia reforçar-la.

-'L'EUTANÀSIA'

Decidir tenir una mort digna és una altra de les ponències polítiques que afrontarà el PS després que països de l’entorn, com és el cas d’Espanya, hagin legislat en aquesta matèria.

-'GESTACIÓ SUBROGADA'

El congrés del PS abordarà i posicionarà el partit en matèria de la gestació subrogada i si cal fer canvis legislatius.

-'DRET A L'HABITATGE'

Els socialdemòcrates posaran sobre la taula un debat polític intern sobre què cal fer per tal de garantir el dret a un habitatge digne.

tracking