Administrada per error una segona dosi d'AstraZeneca a una persona

El ministre de Salut ha remarcat que al receptor li tocava posar-se Pfizer però que "no té conseqüències per a la seva salut"

Vacuna Vacunes vacci PunxadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular de Salut ha destacat aquest migdia que el procés de vacunació s'està desenvolupant sense problemes amb 39.500 dosis punxades ja però que dimecres es va produir una incidència perquè "a una persona que li tocava la segona dosi de Pfizer se li va posar AstraZeneca per un error humà". Joan Martínez Benazet ha manifestat que aquesta equivocació "no té conseqüències per a la seva salut ni per a la immunitat" i ha recordat que a d'altres països s'estan posant els dos fàrmacs perquè s'ha comprovat que no comporta problemes.

El ministre ha explicat que ell mateix es va posar en contacte amb la persona afectada per l'error "perquè sempre comporta enuig" que s'hagi produït aquesta equivocació en la injecció però ha recalcat que li va comunicar que "no ha de patir " pels efectes de la barreja de fòrmules de diferents farmacèutiques.

Sis contagis més

Martínez Benazet ha anunciat aquesta incidència en la compareixença on ha informat que des d'ahir s'han diagnosticat 6 contagis nous que eleven el total d'afectats pel virus a 13.758 persones, de les quals 97 continuen amb la infecció activa, un menys que ahir. Les recuperacions ascendeixen a 13.534, set més que dijous, i hi ha 5 ingressats a planta amb la Covid. El ministre ha assenyalat que s'esperen moltes altes de pacients per al cap de setmana i que tots ells són persones que no s'havien vacunat.

Als centres educatius hi ha tres aules amb alumnes confinats a casa i 5 classes en vigilància passiva.

tracking