GUARDONATS

La 32a edició de l'Olimpíada de Matemàtiques recull 15 finalistes

A l'acte també s'han lliurat els premis del 28è Concurs de Cartells anunciadors d'aquesta als deu finalistes

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presidit l'acte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els premis de la 32a edició de l'Olimpíada de Matemàtiques del Principat d'Andorra s'han entregat avui en un acte presidit per laministrad'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrublai l'Ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, acompanyats per laconsellerad'Educació, YolandaVarelaTortajada, el director del Col·legi EspanyolMaríaMoliner,AurelioCorral Morales i ladirectorade banca país deMorabanc, entitat patrocinadora del concurs, Marta Riera.

L'esdeveniment s'ha dut a terme a la sala claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià de Sant Julià de Lòria i també ha comptat amb la ponència "Magmàtica" de Florenci Pla. Segons informa l'Ambaixada espanyola en un comunicat, a l'acte també s'han lliurat els premis del 28è Concurs de Cartells anunciadors d'aquesta. Han rebut premis els quinze finalistes del'OlimpíadaMatemàtica i els deu finalistes delconcurs de cartells.

Aquesta edició ha comptatambla participació de la totalitat dels centres de secundària del país. Han participat un total de 79 estudiants a laprovade l'Olimpíada (39 noies i 40 nois), tots ells matriculats en 2n d'Educació Secundària Obligatòria o nivell equivalent i preseleccionats per la seva escola. Els 45 cartells preseleccionats pels centres corresponen a 31 noies i 14 nois.

La novetat ha estat que s'ha dut a terme una solaprovade forma simultània a cada centre educatiu, amb una connexió telemàtica entre totes les aules a través de videoconferència. A causa de la situació de pandèmia per la Covid-19, els dos primers classificats no podran representar al Principat d'Andorra a la final de l'Olimpíada MatemàticaEspañola.

tracking